Şu an 8'im yakinda 9'a gececeğim hiç arkadasim yok lisede nasıl arkadas yapabilirim? Tipimden buyuk ihtimalle.
Özel okulda falan olmadığınız sürece lisede her sınıfta her tipten insan var. İlla ki birileriyle arkadaş olursunuz. Ama fazla kaptırma kendini.Şu an 8'im yakinda 9'a gececeğim hiç arkadasim yok lisede nasıl arkadas yapabilirim? Tipimden buyuk ihtimalle.
Her şeyi tipe bağlamayın.
Hobilerin yoksa senin yaşında olsam kendimi sporlara, oyunlara ve ders çalışmaya adardım. Her konuda bilgin olursa çevrende muhabbet edebileceğin konular bulursun sonrasında yavaş yavaş zaten insanlarla nasıl konuşulması gerektiğinin farkına varacaksın ve o asosyallikten kurtulacaksın ama şu tavsiyeyi vereyim:
Yine her ne kadar kimin nasıl takıldığına karışmamamız gerekse de lisede saçını uzun zaten bırakamıyorsun ama disiplinin az olduğu okullarda saçını upuzun bırakıp kendisinin her konuda çok bilgili olduğunu düşünen ve kendisini sınıfın zekisi olarak gören insan gördüm. Dostum onlardan olma; kendisini sınıfın en iyisi olduğu için yalnız olduğunu düşünen insan tiplemelerinden olma, tarz olmaya çalışıp kendi tiplemenden uzaklaşma, arkadaşlarının şu gün şurada buluşalım bugün burada buluşalım tekliflerini eğer çok saçma değilse ve seni maddi açıdan çok zorlamayacaksa %60-%70 kabul etmeye çalış.
Ayrıca ders çalışırsan emin ol insanlar senin yanına şu konuyu anlatır mısın, şu soruyu çözemedim de bakar mısın? Tarzı sorularla yanına gelecek. Eğer dersler konusunda da cidden iyi bir duruma da gelirsen kelebek sistemi de yoksa insanlar sınavlarda yanına oturmak için yarışa girecek. Yani hiç sosyalleşemedin desek bile en azından derslerini iyi tut ki sınav haftası geldiğinde insanlar senin nasıl birisi olduğunu yanına gelip sorular sorduğunda konu anlatmanı istediğinde anlayacak ve bir yakınlık kuracak ve ufaktan sosyalleşmeye başlayacaksın.
Her ne kadar sana burada bu tarz mesajlar da yazsak bu iş biraz da olsa tecrübeye dayalı ve bu yüzden özgüvenini yüksek tut. Ama son bir tavsiye vermemi de istersen herkesle arkadaş olmaya çalışıp çok da çevre yapmaya çalışma. Sonra çok ortada kalıp kötü durumlarla karşılaşabilirsin burada o konuya çok girmeyelim ama sana yetecek kadar çevre yapsan yeter fazlasına çok da gerek yok emin ol.
Tamamdır kardeşim dediğim gibi lisede devlete gideceksen zaten arkadaş edinmemek çok zor herkes birbiriyle samimiyet kurmaya çalışıyor kafana takma yani bu konuyuHocam birkaç arkadasim olmustu onlarda full tipime laf etti sonra iliskiyi kestim bayağı zorbaliyolardu.
Hepsini yapiyorum zaten hicam.
Tamamdır kardeşim dediğim gibi lisede devlete gideceksen zaten arkadaş edinmemek çok zor herkes birbiriyle samimiyet kurmaya çalışıyor kafana takma yani bu konuyu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.