Lisede bana sataşıyorlar

4ndre

Picopat
Daha fazla  
Evet liseye daha yeni geçtim 2 ay oldu sınıfta bana karışıyorlar sırama gelip dalga geçiyorlar. Çok acıtmayacak şekilde vuruyorlar. Vurmaları pek sorun değil de dalga geçmeleri ve küfür etmelerine dayanamıyorum. Kendi halimdeyim geliyorlar boş boş soruyorlar ve eve gidince bütün gün bunu yapmaya devam edecekler diye düşünüyorum, moralim bozuluyor. Buradan okuyunca çok takma falan diyorsunuz ama yapamıyorum ne yapabilirim? Döv falan demeyin olay çıksın istemiyorum zaten 10. sınıfta nakilimi aldıracağım şimdilik ne yapabilirim? Meslek lisesindeyim bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
9. Sınıfta ben de böyle şeyler yaşadım. Çareyi başka insanlarla arkadaşlık kurarak buldum. Bu sayede arkadaslarim yanımda olduğu için kimse gelip bısey yapamiyordu

Sen susmaya devam ettikçe devam eder bunlar, ailene söyle ilk başta, müdüre falan git.
Yanına birkaç dostum diyebileceğin insanlar bul.

Meslek lisesine zaten ipi kopan geliyor sana sataşanlarda iyi tipler değildir zaten iyi yapmışsın hiç bulaşmaman daha iyi ama bu konuda yapabilecek pek bir şey yok ortamını güçlendirmek iyi bir seçenek olabilir iyi tiplerler arkadaşlık edinki yalnız kalma.

Sende onların aralarına karış. öğretmenlerine git onlara durumu açıkla diyen olursa inanma muhtemelen ise yaramayacaktır.

Herkesin kendisine has bir aurası bir otoritesi vardır. Elemanlara kendi otoriteni belli et ki sana karşı bu kadar ukala olmasınlar. Yapmamalarını söyle eğer devam ederlerse de kendini geri çekip, susma çünkü daha çok cesaret alırlar. İşi kavgaya götürmeden, kavgaya hazır bir şekilde kendini belli et ya da arkanın sağlam olduğuna dair kolpa da sıkabilirsin. Ek olarak başka insanlarla takıl, arkadaş ol başka arkadaş grupları arasına kayna. Bu muamelenin başlıca sebebi kendi halinde yalnız olmandan kaynaklanıyor.

Vücudun zayıfsa spora başla kas kazanmaya başla yavaş yavaş ancak yağlı şekerli şeylerden uzak durmaya çalış cicibebe gibi.Kas kütlesi kazandıkça haliyle güçde kazanacaksın biraz özgüvenin yerine gelir boksa falan başla aklıma başka birşey gelmedi.

Kafana takma demeyin döv karşılık ver demeyin ne diyelim ne tavsiye verelim onu da sen söyle tam olsun? Kendini bunaltmışsın bütün hayatını odaklanmışsın buna sanki ölüm kalım meselesi gibi. Erkekliği bırak ve git ailene sınıfının değişmesi gerektiğini yoksa sınıfta bile kalabileceğini söyle.

Hocam ben de 10.sınıfım yardımcı olayım bende yaşadım bu tür olaylar yanında ne kadar fazla dostun olursa böyle tiplemeler yaklaşmaz dostum genelde yalnız insanları seviyorlar yapmaya devam ederlerse takmamayı öğren hayatta bir öğreti olsun sana her insanı takman gerekmez çünkü bu hayatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…