Lisede bilişim bölümü okuyup oyun yapılır mı?

hasan822emre

Hectopat
Merhaba bu sene liseye geçeceğim ve endüstri meslek lisesine gitmeye karar verdim orada bilişim bölümunü okumak istiyorum kafamdaki soru bilişim bölümünü okuyup da oyun yapılacak dereceye gelinebilir mi? Amacım çok kaliteli 3D bir oyun yapmak değil ileride tabii ki böyle hedeflerim olacak ancak şu anlık aklımdaki şeyler aşağıya koyduğum resimdeki gibi 2D bir oyun yapmak. Sizce böyle bir oyunu kaçıncı senemde yapabilirim? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240815_231521_Wall Kickers.png
    164 KB · Görüntüleme: 42
Oyun yapmayı kendiniz öğreneceksiniz, üniversiteler bile hiçbir şey öğretmiyor tam anlamıyla.

Liseler ve üniversitelerde oyun öğretim ile ilgili tam bilgi verilmiyor üstteki arkadaşın belirttiği gibi.

Bu tarz küçük 2D oyunları bile yapamaz mıyım hocam ne öğretiyorlarki bilişim bölümünde.
Bilişim öğretiyorlar. Her şeyden bir miktar, ihtiyacın kadar öğreniyorsun. Üniversitede de okula göre değişir ama bazılarında mezun olduğunda 5-6 farklı dil görmüş oluyorsun. Hepsinde hemen hemen aynı şeyleri görmüş oluyorsun.

Web kodlama dersinde, web kodlama yapabileceğin kadar web kodlama öğrenmeyeceksin. Bu hemen hemen tüm dersler için geçerli bir argüman

Peki bilgisayar donanımı gibi şeyleri de az az öğretiyorlar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…