Lisede bölüm ne zaman seçilir?

Makaleler
11
Arkadaşlar selamlar, lisede bölüm 10. Sınıfın 2. dönemi yani 11. Sınıfta seçiliyor diye biliyorum.

Ben 9. Sınıftım ve 10. Sınıfa daha yeni geçtim.

Annemi aramışlar ve LGS puanına göre seçtiklerini, beni eşit ağırlığa koyduklarını söylemişler. Aynı şekilde bir tane arkadaşımın ailesini daha aramışlar onu da fen bölümüne koymuşlar. Sizce de çok saçma değil mi ve doğru mu?

Özel liseye gidiyorum (Era Koleji).

Öyle bir şey yok 10. sınıfın başında kağıt verirler sen ordan istediğin dersleri işaretlersin ve seni işaretlediğin derslerin bölümüne koyarlar okul kafasına göre iş yapmış gidin konuşun müdürle.

11. Sınıfta geçerli değil mi? Benim arkadaşımı fen bölümüne koymuşlar isteği ile. Beni de hazır kimse seçmiyor diye kandırıp eşit ağırlığa koymuşlar demekki. Ayrıca bizim okulun bir şubesi kapandı diğer şubeye geçtik hiç bir müdürü tanımıyorum.

Alan seçimini 10.sınıfın bitimine doğru yapıyorsun 11.sınıf için, rastgele seçmişler seninkini rızan olmadan. Diğer arkadaşın da dediği gibi müdürle konuşmalısın. Ayrıca alan seçimi LGS baz alınarak yapılmaz, 9 ve 10.sınıfta başarılı olduğun yapabildiğin dersler esas alınarak yapılır bilgin olsun.

Okulun çok kafasına göre takılıyor demek ki 10. sınıfın ilk 2 ayı içinde genelde bölüm seçimi için kağıtlar dağıtılır ve bölümler seçilir sayısal, tm, sözel ve dil. Sizi seçmezler veya sizin yerinize seçmezler siz seçerseniz tanıman gerekmiyor zaten yetkili biriyle gidip konuşmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…