Lisede çıraklık eğitimi nedir?

700853

Centipat
Birkaç arkadaşım lisede çıraklık okuyormuş (şu anda ben özeldeyim).çıraklık nasıl oluyor? Okula gitmemize gerek var mı veya nasıl geçiş yapabilirim? Nasıl oluyor sistemi?

Birkaç arkadaşım lisede çıraklık okuyormuş (şu anda ben özeldeyim).çıraklık nasıl oluyor? Okula gitmemize gerek var mı veya nasıl geçiş yapabilirim? Nasıl oluyor sistemi?
Ben şu anda o şekilde okuyorum.
Haftada 1-2 kez okula gidiyorsun 1. gün ana derslerin 2.gün meslek derslerin.
diğer günler 1 gün tatil sonra full çalışma şeklinde ilerliyor.
Sınavlara giriyorsun ama aşırı basit oluyor sınavlar okuma yazman varsa çözersin.
Normalde asgari ücretin %30'u.
Kalfalık sınavına girersen %50'si.
Ben bilişim bölümünde kalfa'yım şu anda asgari'nin %50 maaşını alıyorum.
Geçiş yapma konusunda müdür yardımcısının yanına gidip bilgi alabilirsin okul vasıtasıyla geçiş yapılıyor.
Tabi mesleki teknik lisesi ise.

Meslek lisesinde 1 gününüz meslek eğitimi ile geçiyor artık galiba.

Arkadaşlarım dışarıda ailesinin yanında çalışıyor ondan sormuştum.

Üniversitede ne oluyor?

Mesleki eğitim merkezleri ortaokulu tamamladıktan sonra akademik lise eğitimine devam etmek yerine, becerileri doğrultusunda mesleki eğitim almak isteyen öğrencilerin devam ettiği ortaöğretim kurumlarıdır. Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin teorik eğitimleri haftada en az 1,en çok 2 gündür. Diğer günler, işyerlerinde usta öğreticileri gözetiminde pratik eğitim alırlar.

Maddi durumunuz yerinizdeyse yapma derim insan yoruluyor 9-6.
aile işini devam ettireceğim için pek okumama gerek yokta yani o meslek üzerinden okuyayım diyorum kararsızım abim okudu ama boş yere yapmıyor şuan 5 yıl boş boş ders çalıştı liseyi saymıyorum bile

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…