Lisede dil bölümü seçtikten sonra AYT'ye girip tıp kazanılır mı?

35-40K'ya da tıp var. Sana bağlı, ders dinleyerek net arttırılmıyor zaten. İki türlü de çalışacaksın, YouTube'dan kaliteli hocaların ekmeğini yersen yaparsın.

Eyvallah hocam sağ olun.

Tıp istiyorsan niye dil seçiyorsun ki?

Cunku sayisal secmek istiyordum ama okuldaki hocalarim cok kalitesiz. Yani her gün 8 saatimi boşa harcıyorum okulda bildiğin. Ve her gün okuldan döner dönmez çok yorgun oluyorum. Yorgunluğumun sebebi de okulda hiçbir şey yapmamam. Okula gidiyorum eve geliyorum YouTube'tan kendi kendime ders çalışyorum.

Ayni zamanda İngilizcem cok iyi. Yani dil bolumunde zorlanacağımı düşünmüyorum.
Aklımda şu var: Okulda İngilizce gör. Sonra gel evde AYT çalış.

Size bağlı da bir tık zor. Tıp istiyorsanız neden dil bölümü seçiyorsunuz ki? Tıp seçip sınava dilden girin. Tıp hedeflediğiniz için TYT'niz çok iyi olur, YDT sınavı da zor olmuyor. Çok iyi bir TYT, ortalama YDT ile sağlam sonuçlar gelecektir.

Hocam şimdi ben tıp hedeflemiyorum tam olarak. Sayısal bir bölüm hedefliyorum. Tam olarak ne olduğunu ben de bilmiyorum kafam karışık. Neyse o önemli değil.

Ben şöyle düşündüm hocam: Ben TYT'yi okuldan çalışırım ki dil bölümündeki dersleri okuldan hallederim çünkü sözel dersleri anlatan hocalar fena değil onu hallederiz yani.
Günde 8 saat boşa gitmesin diye dil seçmek istiyorum.
İngilizce seviyem iyi yani okulda çok zorlanmayacağım bence.
Siz ne düşünüyorsunuz hocam?
@aabcc @333365

Son düzenleyen: Moderatör:
Cunku sayisal secnek istiyordum ama okuldaki hocalarim cok kalitesiz. Yani her gün 8 saatimi boşa harcıyorum okulda bildiğin. Ve her gün okuldan döner dönmez çok yorgun oluyorum. Yorgunluğumun sebebi de okulda hiçbir şey yapmamam. Okula gidiyorum eve geliyorum YouTube'tan kendi kendime ders çalışyorum.

Ayni zamanda İngilizcem cok iyi. Yani dil bolumunde zorlanacağımı düşünmüyorum.
Aklımda şu var: Okulda İngilizce gör. Sonra gel evde AYT çalış.

Eğer ben hem derece yapacak kadar ileri derecede AYT çalışabilirim hem de sıkılmadan haftada 18 saat İngilizce dil bilgisi görmeye razıyım, haftada 10 15 tane düşük seviye İngilizce testi çözmeye razıyım diyorsan olabilir. Artı olarak dil bölümünde çok büyük ihtimalle hiçbir AYT konusunu da görmeyeceksin (matematik, edebiyat, fen). En fazla TYT dersleri oluyor. Ben de dili iyi olduğum için seçtim ve YKS'de dilden sınava gireceğim ama ayıla bayıla bitirdim 2 seneyi. Özellikle İngilizcen cidden iyiyse ve sınıfındakiler gerindeyse kolay gelsin.

Size kalmış da sayısal bölüm hedefliyorsanız neden sayısal okumuyorsunuz?
okulumun verdiği eğitimin kalitesizliği yüzünden. sayısal dersler veren hocalar ders anlatamiyor.

Eğer ben hem derece yapacak kadar ileri derecede AYT çalışabilirim hem de sıkılmadan haftada 18 saat İngilizce dil bilgisi görmeye razıyım, haftada 10 15 tane düşük seviye İngilizce testi çözmeye razıyım diyorsan olabilir. Artı olarak dil bölümünde çok büyük ihtimalle hiçbir AYT konusunu da görmeyeceksin (matematik, edebiyat, fen). En fazla TYT dersleri oluyor. Ben de dili iyi olduğum için seçtim ve YKS'de dilden sınava gireceğim ama ayıla bayıla bitirdim 2 seneyi. Özellikle İngilizcen cidden iyiyse ve sınıfındakiler gerindeyse kolay gelsin.
evet ingilizcem cidden iyi.
peki 10 da dil seçsem artık hiç değişteremiyormuyum bölümümü?
(cevap için tşk)

@kilua643yu İyi olmayan liselerin verdiği eğitim hakkında bir fikrim yok, bilemiyorum.
Tıp kazanmanızın çok mümkün olduğunu düşünüyorum sadece.
destek için çok sağolun hocam.
Merak ettim de siz ne okuyorsunuz?

okulumun verdiği eğitimin kalitesizliği yüzünden. sayısal dersler veren hocalar ders anlatamiyor.

evet ingilizcem cidden iyi.
peki 10 da dil seçsem artık hiç değişteremiyormuyum bölümümü?
(cevap için tşk)

destek için çok sağolun hocam.
Merak ettim de siz ne okuyorsunuz?
Fen lisesi son sınıf. Son 1 haftam var.

haftada 18 saat mi ing goruluyor? 12 diye biliyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı