Lisede dil okunur mu?

Denii

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Ben bu sene 11. sınıfa başlayacağım ve bildiğiniz gibi bölüm seçeceğim. Bu zamana kadar hep sayısal düşünüyordum ama son zamanlarda dil düşünmeye başladım çünkü yaklaşık 6 sene dil eğitimi aldım. B2 seviyesinde ingilizcem, sertifikalarım ve yurt dışı tecrübelerim var. Yazları bir otel işletmesinde çalışıyorum dolayısıyla aksanım da var.

Normalde sayısal okuyup bilgisayar mühendisliğini İngilizce okumayı düşünüyordum ama bir yandan sayısal okurken ingilizcem de ilerlemeyecek. Yani çok arada kaldım. Genelde dil bölümünü derslerle arası olmayanlar seçiyor ama benim derslerimle de aram iyi şu an.
9. sınıfı 86, 10. sınıfı 93 ortalamayla bitirdim.

Bu tarz arada kalıp seçim yapan varsa önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka okunur fakat bence Bilgisiyar Mühendisliği istiyorsunda bilgisiyar mühendisliği dil bölümü değilki sayısal bölümü bu yüzden AYT konusunda sıkıntı yaşarsın kazanamazsın.
Diyorsan ben dil bölümünde obp kasıcam matematiğe, fene çalışırım o zaman kendine güveniyorsan gir ama AYT konusunda sıkıntı yaşamamak istiyorsan matematikten, biyolojiden, fizikten geri kalmamak istiyorsan sayısala geç.

Bölümü çoktan seçmen gerekirdi. Yani biz 10. Sınıfın ilk dönemi seçtik diye hatırlıyorum.

Kaç kurtar kendini. Liseyi bitir, yurtdışında dil okuluna yazıl.

Sırf dilim gelişsin diye dil seçme. İstediğin bölüm sayısal. Sayısal seç. Okulun dil bölümünde fazla gelişmezsin bence. Yine de İngilizce hocasıyla falan konuşup kursa katılabilir veya okuldan bağımsız bir kursa geçebilirsin. Kendin de evde deneyebilirsin.

İşte dil okursam bilgisayar mühendisliği olmayacak.

10'un başında dershaneye yazıldım, hoca ne olursa olsun sayısal seç dedi. Dilimi geliştirmek istiyorum dedim sen onu sınav bitene kadar unut dedi yani hem dil hem ağır sayısal dersler hem TYT zor gibi.

Kanka sen bizden şimdi ne istiyorsun? Dil okunurmu evet okunur ama önemli olan senin ne istediğin ne istediğini bilmedenmi konu açıyorsun
Bilgisiyar mühendisliği istiyorsan sayısala geç git işte ne uğraştırıyorsun

Ek olarak sayısala girdiğinde bile haftada 4saat ingilizce, 2 saat almanca görüyorsun.

Hocanın bir şey bildiğini sanmıyorum dili üniversiteye kadar unut ne demek? İngilizceyi sular seller gibi bilsen bile beğenmeyip ikinci dil istiyor herkes artık. Dil bilmeden iş bulman imkansız. Sayısal ve dili bir arada yürüt ama dil seçme. Zor olur ama sosyal hayattan feragat et. Yapacak bir şey yok. Üniversitede İskenderun Türkçe dahil üçüncü bir dili geliştirirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…