Lisede ebeveyn dilekçesi ile sakal bırakmak mümkün müdür?

yavuzmaze

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle bunu sorabileceğim daha samimi bir yer bulamadım. Forumla alakasız ama merak edıyorum. Lise 3 öğrencisiyim, okulumuzda sakal ve bıyık bırakmak yasak.
Çok az bir şekilde sakal ve bıyık bırakıyordum normalde. Yüzüm daha keskin ve oturaklı duruyor. Kısacası seviyorum ve okul dısında da bir yasamım var. Ailem bir dilekçe yazsa işe yarar mı? Bilginiz var ise paylaşmanız cok guzel olur.

Sırf bu neden yüzünden kurallar değişmez bizim okulda sakalı kesmedi diye içeri almadı cocuğu kesip geldi bütün hocalar dalga geçti göze batmamaya bak.

Bizim okulda da güya "sakal bıyık bırakmak yasak" fakat herkes bırakıyor öğretmenler bir şey demiyor müdür falanda. Bence sana da bir şey demezler düzgün bırakırsan. Yani bakımlı olursa.

Hocam okuluna göre değişir. Bizim okulda her sabah permatik almaya git bakkala diyolar. Hafız adamın bile sakallarını kestirdiler.

Yarın bir gün sana sorarlar nasıl sakal bırakıyorsun diye. Sen de dersin ki ailem dilekçe verdi, ooo o zaman biz de bizimkilere söyleyelim gelsin dilekçe versinler. Yaşanacak senaryo tamamen budur.

Okul dediğimiz yapının bir kuralı var. Her ne kadar 24 senelik süreçte eğitimin kalitesi, okul isimli kurumun ciddiyeti yerle yeksan edilse bile kuralları basit dilekçelerle aşamazsınız. Tek şansınız var aslında. Sakalı "Dini" gerekçeler ardına saklayıp yaygara koparırsanız mevcut siyasi iktidarı arkanıza alabilirsiniz. Belki bir ihtimal, diğer tüm devlet kurumlarında olduğu gibi kurallar rahatlıkla hiçe sayılabilir.

Bizim okulda da güya "sakal bıyık bırakmak yasak" fakat herkes bırakıyor öğretmenler bir şey demiyor müdür falan da. Bence sana da bir şey demezler düzgün bırakırsan. Yani bakımlı olursa.

Bakımla alakası yok aslında saygısızlık olduğunu düşünenler de olabiliyor.

Ben bıraktım, bide öğretmen masasının tam önünde oturduğum halde herhangi bir öğretmen bana laf etmedi. Beden öğretmeni hariç, oda bana takılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…