Lisede Erasmus için ne gerekiyor?

Bertyy

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bir 11.sınıf dil ögrencisiyim ve yurt dısına çıkmayı istiyorum bunun için en olası yöntemlerden biri Erasmus projesi ben hocamıza sordugumda Türkiye'den sadece 2 3 okul gidiyor onlarda elit okullar dedi. Fakat benim arkadaslarım iki farklı lisede ve meslek lisesinde olmalarına ragmen 2. defa Erasmus projesi düzenleniyor. Bilen varsa bana bu durumun nasıl oldugunu anlatabilir mi?

Elit okullukla alakası yok hocam benim mezun olduğum okul düz Anadolu lisesi Erasmus+ diye bir proje düzenleniyordu genelde Letonya ve İspanya ülkeleriyle yaptılar bizden öğrenciler onlara gitti onlar bizim okula gelmişti vs vs. emin değilim ama ingilizcede iyi olan öğrencileri seçiyorlar eğer ingilizcede kendinizi gösterirseniz Erasmus projesi zamanı öğretmenler sizi düşünebilir. Bizim okulda 10.sınıflara düzenleniyordu bu Erasmus eğer pandemi vurmasaydı öğretmenler beni de o aday kadrosuna katacaklardı ama olmadı

Ben bizim hocaya ne kadar desemde öyle diyor bir türlü ikna edemiyorum ingilizcedede sınıfımdaki ilk 3 rahat girerim.

Seyahat edilecek ülkedeki yapılacak projeyle ilgili sınav olur. Ardından direkt İngilizce seviyenizi belirlemek için bir sınav daha olur. En son aşamada proje ile ilgilenen İngilizce öğretmeniyle (diğer sınavlara göre daha çok belirleyici olan) speaking sınavı gerçekleşir. Elit okul olmakla ilgili değil. Meslek lisesindeyim ve daha önce bu projeye katıldım. Bu sınavlar bir yana biraz örnek öğrenci olmanız gerekiyor. O da öğretmenin inisiyatifine bağlı. Yurt dışına çıkıyorsunuz ve tüm sorumluluk onda olacağı için sorun çıkarabilecek bir tip olmamanız gerek. Projeye uyacak ve iletişim kuracak biri olmalısınız.

Benim şu an bir 11. sinif ogrencisi olarak ne yapmam gerekiyor Erasmus projesine katilmam icin adim adim anlatabilir misiniz lisede yurt disina cikip ingilizcemi gelistirmeyi gercekten cok istiyorum.

Önce gidin bir yabancı dil öğretmeniyle ya da idareyle konuşun sistemleri nasıl işliyor ona göre hareket edersiniz. Örnek öğrencilikse örnek öğrencilik yapın belli bir sınavsa sınavı kazanın gerçekten Erasmus gidilmesi gereken bir yer yukarıdada yaaazdığım gibi 10.sınıfta pandemi yüzünden ben es geçildim ve bizim 10.sınıflara imrenerek baktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…