Lisede giriş kartı parası istenmesi normal bir şey mi?

Lost_Mode

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo LOQ İntel Core i5-12450HX 32GB RAM 1TB M2.SSD RTX 4060 6GB
Kardeşim bu sene liseye geçti ve lisede kapıdan giriş için kart lazım ve 1500 TL diyorlar. Normal mi? Şikayet etmem gerekiyor mu?

Çok yaygın bir uygulama değil ki kendim hiç rastlamadım ama şikayet edebileceğiniz bir yer yok diye biliyorum, herkes yolunda

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal bir durum değil hocam, bilgi edinme kanunu çerçevesinde okulun turnike sistemlerinin maliyetinin ne olduğunu ve fatura örneklerini, ayrıca bir de okulun aktif öğrenci sayısını isteyebilirsiniz. Toplam maliyeti öğrenci sayısına bölüp ödemeyi ona göre yapmayı teklif edebilirsiniz. Ek olarak eğitimin zorunlu olduğunu ve engellenemeyeceğini, engellenme halinde suç duyursunda bulunabileceğinizi söyleyebilirsiniz. Teorik olarak durum böyle fakat pratikte uğraşır mısınız bilemedim.

Legal mi bilmiyorum ama Türkiye’nin en prestijli (devlet) liselerinden birinde kayıt olurken 5000 TL bağış istenmişti bizden. Bu dediğim de 5 yıl kadar önce bu arada.

Legal mi bilmiyorum ama Türkiye'nin en prestijli (devlet) liselerinden birinde kayıt olurken 5000 TL bağış istenmişti bizden. Bu dediğim de 5 yıl kadar önce bu arada.

O zamanın parasıyla servet de devlet okulu bir de.

O kadar bilgi vermezler büyük ihtimalle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…