Sayısalım kötü, sozelim iyi. Yazılımcı olmak istiyordum ama matematiğin iyi olması gerektiğini duyunca vazgeçtim. Okulumda sayısal dil ve eşit ağırlık bölümleri var. Belki dil seçmeliyim. Gelecekte Asya ülkeleri (Tayvan, Japonya, Güney Kore) yaşamak istiyorum. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Matematik olmadan gidip bir bölüm okursan KPSS'de yine matematik çözmen gerekecek yani Matematik 0 olarak devam edeceğim diyorsan boşuna okuma. Açıktan oku, meslek öğren. Sözel okuyup bir yere varanı da göremedim şimdiye kadar. Özel üniversitelerde burslu okuyanların hepsi evde oturuyor neden? KPSS geçemedikleri için. Sonuç olarak en az 10-15 matematik çözmek zorundasın. (Yazılım öğrenmek için matematik bilmene gerek yok, çok iyi özel üniversiteler hariç bir halt öğretmiyorlar kendin öğreniyorsun) İşe girince mühendis diploman değil uzmanlığın para eder.
Matematik her bölümde var hocam. Elbette herkes matematik yapamayabilir ama eğitim sistemimiz bunu gerektiriyor. Yapan yapamayana her türlü fark atıyor.
Sayısalım kötü, sozelim iyi. Yazılımcı olmak istiyordum ama matematiğin iyi olması gerektiğini duyunca vazgeçtim. Okulumda sayısal dil ve eşit ağırlık bölümleri var. Belki dil seçmeliyim. Gelecekte Asya ülkeleri (Tayvan, Japonya, Güney Kore) yaşamak istiyorum. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Matematikle sanıldığı kadar fazla bir olayı yok, eşit ağırlık bölümünü seçip yönetim bilişim sistemleri okuyabilirsin. Yazılımcı olursun yine işin ucunda ama fazladan işletme dersleri de görürsün ilk iki sınıfta. Ama 3 ve 4 de seçmeli derslerle istediğin alana yönelebiliyorsun bölümün güzelliği bu ister yazılım ister işletme. Biraz girişimci ruhlu kişiler için uygun olduğunu düşünüyorum ama o bölümden çıkıp genelde yazılımcı oluyorlar.