Lisede hırsızlığın cezası

hasan2436

Decapat
Ben lise 2.sınıf öğrencisiyim. Benim okulda çantamdan bir takım eşyalar çalındı, kalem silgi kalemlik vb.

Ben kimin yaptığını gördüm ve benimle birlikte bunu gören 5 arkadaşım var ve ben bu olayı müdür yardımcısına söyledim ve hoca ben ve hırsızlığı yapan çocuk ile konuştuktan sonra beni haklı buldu ve hırsızlık yapan çocuğa çaldıklarını getirmesini söyledi ve ben bu olayı bırakmam, seni takip edeceğim dedi. Yaklaşık 1 hafta oldu olayın üzerine ve bu çocuk beni oyaladı ve almadı ben bunu yarın müdür yardımcısına tekrar ileteceğim. Bu öğrenci ne gibi bir ceza alır bilen biri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim ilk başta uyarılır, ardından okuldan uzaklaştırma alır ve bunların hepsi siciline işler.

Bu durumları veliye iletmek faydalı olacaktır. Veliniz ile okula gelin. Müdür yardımcısı ile tekrar bu durumu konuştuğunuzda temiz çocuksa uyarılır fakat siz oyaladı diyorsunuz ki uzaklaştırma yemesi çok yüksek bir ihtimal. Gerekli işlemleri onlar yapacaktır öğrenciye.

Velini alıuorsun hocam, evinize en yakın "çocuk şube" ye gidiyorsunuz. İfade veriyorsunuz. Müdür yardımcısına söylediğinizi de söylüyorsunuz. Tanıklar falan onları da söyleyin. Devlet size zaten avukat veriyor, en geç 2 gün içinde karşı taraf savcıya çağırılıyor. O da ifade veriyor. Uzlaşmak istediğiniz falan soruluyor. Siz de uzlaşmak istemiyorum diyorsunuz. 6 ay içinde mahkeme oluyor. Oraya gidiyorsunuz. Öyle devam ediyor.

Yazik ihtiyaci vardir belki. Benim kuzenimin de kalemi ve defteri silgisi calinmis cok eskiden. Dayim da gitmis tum sinifa kalem silgi defter almis. Bir daha da calinmamis bir sey. Ilk okul da hem montum hem de param calinmisti hic lafini bile etmedik ihtiyaci vardir diye.

Dersteyim. Masanın üstüne 3 milyon bıraktım arkamı döndüm. Hayalim zil çaldıktan sonra servise gitmeden önce tost almak. Çantama kitabı koydum döndüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…