Lisede istenilen alan açılmaz ise ne olur?

KaganFidan

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben 10. sınıf öğrencisiyim ve ilçedeki tek Anadolu lisesi'nde okuyorum. Taşımalı eğitim kapsamında köyden gelip gidiyorum. 11. sınıfta bölüm seçme zamanı geldi ve biz de seçtik; yalnızca 4-5 kişi dil bölümünü istediği için, bu bölümün açılmayacağı kesinleşti. Ben de bu bölümü açıktan tamamlamak istedim; ancak açığa geçişin zorlaştırıldığını ve bu konuda herhangi bir uygunluğum olmadığını öğrendim. Başka ilçede başka bir Anadolu lisesi olmadığı gibi ikametgâhım köyde olduğu için, ilçe millî eğitime bir dilekçe yazmayı düşündüm. Acaba dilekçeye nasıl bir cevap gelir? Ayrıca OBP (ortalama başarı puanı) nedeniyle il merkezindeki okullara gidebileceğimi de zannetmiyorum. Yatılı okulda devam edebileceğimi de düşünmüyorum. Bu konuda deneyimli ve bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum. Teşekkürler.

Hocam
Ayrıca OBP (ortalama başarı puanı) nedeniyle il merkezindeki okullara gidebileceğimi de zannetmiyorum.
Hocam lise nakillerinde bir önceki yılın ortalaması geçerli oluyor. Ortalaman 50 bile olsa boş kontejan olduğu zaman istediğin okula gidebilirsin.

Taşımalı eğitim gördüğün için açığa geçme hakkın var. Eğer İngilizce dışında bir değilse evde çalışarak halledebilirsin, açığa geçmek mantıklı olur bu yüzden.

Hocam konuyla alakasızda bir tane hocam bana açık liseye geçmek için illaki yönetmelikte olan mazeretlerinden birine sahip olmamız gerekmiyormuş dedi, kurula dilekçe yazıp eğer onlar mazeretimizi uygun görürse geçebiliyormuşuz, doğru mu?

Hocam öncelikle durumunu anlıyorum ve oldukça önemli bir meseleye değindiğini söyleyebilirim 11 sınıfta bölüm seçimi yapmak gerçekten zorlu bir süreç olabilir, özellikle de dil bölümü gibi bazı bölümlerin çok talep görmemesi veya açılmaması durumlarında. Ayrıca açık öğretim kısmına geçişin zorlaşması da anlaşılabilir bir durum çünkü son yıllarda bu tür geçişler sıkı bir şekilde kontrol ediliyor.

Dilekçe yazmak, sorununu daha resmi bir platformda dile getirmenin doğru bir yolu olabilir. İlçe millî eğitim müdürlüğü'ne yazacağın dilekçede, köyde yaşıyor olman, taşımalı eğitimle okula gelmen, dil bölümünün açılmaması gibi gerekçeleri açıkça ifade edebilirsin. Ayrıca, bu durumun eğitim hakkını engellediğini belirterek, açık öğretim veya başka alternatif çözümler talep edebilirsin.

Deneyeceğim ve rehber öğretmeniylede detaylı konuşacağım yardımcı olan herkese çok teşekkürler moralimi düzelttiniz.

Mazeretsiz geçiş yapamazsın zaten. Hastalığın vardır, sporcusundur, evin okula çok uzaktır bunu gibi sebepler gerekiyor.

Hocam.

Hocam lise nakillerinde bir önceki yılın ortalaması geçerli oluyor. Ortalaman 50 bile olsa boş kontejan olduğu zaman istediğin okula gidebilirsin.

Hocam tekrar merhaba birkaç konu okudum forumdan puanları galiba önemsiyorlarmış okullar ildeki sınavsız boş kontenjanı olan ve kalma ihtimalim olan yere yakın Anadolu liseleri var ancak OBP taban puanı yüksekti ve ben zamanında da karşılayamadım şimdi de karşılayamam muhtemlen 90 küsurlerdeydi ve İngilizce dışı hem temel problemi hem de isteksizlikten kaynaklı zorlanıyorum o nedenden ötürü düşük kaldı OBP bu konuda bilgin varsa yardımcı olursan çok mutlu olurum teşekkürler.

Arkadaşlar bugün müdür yardımcısı ve rehber hocasıyla görüştüm dilekçe yazılsa bile olmaz dedi yönetmelikteki şartlar harici olmaz dedi gidip bir de ilçe milli eğitime mi sorsam çünkü çok bilgili durmuyorlar ancak kendisinden emin gibi konuştu müdür yardımcısı emin misiniz dilekçe olayının işe yaradığına.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…