Lisede kaç dersten kalınırsa sınıf tekrarı yapılır?

Hagu

Hectopat
Pandemi donemi basladigim icin bilmiyorum. Onceden 3 dersten kalirsan sinif tekrari idi sanirim, pandemi donemi kalkmisti bu, şu an geri geldi herhalde.
3 dersten kalinca mi sinif tekrari oluyor yoksa 3'un ustu olunca mi? Yani 3. ders dahil mi buna?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pandemi donemi basladigim icin bilmiyorum. Onceden 3 dersten kalirsan sinif tekrari idi sanirim, pandemi donemi kalkmisti bu, şu an geri geldi herhalde.
3 dersten kalinca mi sinif tekrari oluyor yoksa 3'un ustu olunca mi? Yani 3. ders dahil mi buna?

Meslek liselerinde 7 dersten de kalsan ortalaman 50 üzeri olduğu sürece bölüm dersi ve edebiyattan sorumlu olarak üst sınıfa çıkabiliyorsun.

En fazla 3 dersten yıl sonu ortalaman 50 altı ise sorumluluğa kalırsın tabii lisedeysen.

En fazla 3 dersten yıl sonu ortalaman 50 altı ise sorumluluğa kalırsın tabii lisedeysen.

Yani 3 dersten kalsam sıkıntı olmuyor ama 4.de gg anladim.

Meslek liselerinde 7 dersten de kalsan ortalaman 50 üzeri olduğu sürece bölüm dersi ve edebiyattan sorumlu olarak üst sınıfa çıkabiliyorsun.

O her okul icin geçerli ki bu durum pandemi de geldi (daha onceden de boyleyse bilmiyorum.)
Ben 7 dersten kaldim ort 50 ustu oldugu icin edebiyattan sorumluluga kalarak gectim.
Ancak bu yil degistiriyorlar kalma yi falan.

Yani 3 dersten kalsam sıkıntı olmuyor ama 4.de GG anladim.

O her okul icin geçerli ki bu durum pandemi de geldi (daha onceden de boyleyse bilmiyorum.)
Ben 7 dersten kaldim ort 50 ustu oldugu icin edebiyattan sorumluluga kalarak gectim.
Ancak bu yil degistiriyorlar kalma yi falan.

Hocam, ben de anlamadım. 4 dersten 50 altıydı ortalamam ama yine de edebiyatan kaldım. Sanırım siz anadoluda okuyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, ben de anlamadım. 4 dersten 50 altıydı ortalamam ama yine de edebiyatan kaldım. Sanırım siz anadoluda okuyorsunuz.

Evet, siz meslek oldugunuz icin ş. Ö. K. K ile gecirmis olabilirler.
Anadolu da acimiyorlar adamdan sinifta kalmamak icin 15 puan istedim tehdit ediyor istersen daha da cok dusurebilirim diyor. Ama bir kiza sirf teşekkür almasi icin toplam 30 puan ekliyorlar cok sinir oluyorum.

Hocam ben cunleyi biraz yanlış anlamisim galiba.
Zaten 2 3 yıldır ortalaman 50 ustu olursa ne olursa olsun geciyorsun sinifi.
Tek bir sorumluluk ders var oda edebiyat.
Yani ortalaman 50 ustu ise edebiyattan sorumlu olsanda gecersin.

Ben senin ortalaman 50 alti oldugu halde gectin sandim, o durumda sadece sokk ile gecilebilir yoksa sinif tekrari olur.

Yıl sonu karnemde "şökk" yazan bir şey yok hocam bu sistemler biraz karışık sanırım.

@Hagu hocam şimdi bakım 4 değil 5 dersmiş.

Yeni sistem mi? Ben 7 dersten kaldigim halde gectim sinifi🤣 buyuk basari. Zaten 11 12 tane ders var okulda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı