Lisede kaç dersten kalınırsa sınıf tekrarı yapılır?

kagankagan

Femtopat
Daha fazla  
Geçen sene yani 9.sınıfta 2 dersten kaldım. Şu andaki yönetmelikte alt sınıflar dahil kaç dersten kalınca sınıf tekrarı yapılıyor?

3 dersten kalan birisi sorumlu geçer, sayısı 4'den fazla dersten kalan sınıfta kalır.
3 ders.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 Dersten kalırsan sınıfta kalıyorsun, edebiyattan kalırsan direkt kalıyorsun diye biliyorum.

Toplamda 3 dersten kalirsan sinif tekrari yaparsin.

Geçen sene yani 9.sınıfta 2 dersten kaldım. Şu andaki yönetmelikte alt sınıflar dahil kaç dersten kalınca sınıf tekrarı yapılıyor?

4 dersten kalırsan direk sınıf tekrarı alt sınıflar dahil 6 dersten fazla kalırsan mezun olamazsın.

4 dersten kalırsan sınıfta kalıyorsun, edebiyattan kalırsan direkt kalıyorsun diye biliyorum.

Hayır öyle bir şey yok ben listede görmüştüm sadece edebiyattan kalmış ama sınıfı sorumlu olarak geçmişti.

9 ve 10. sınıflar, 3 dersten fazla kalırsa sınıf tekrarı yapar. Alt sınıflar dahil olmak üzere 6'dan fazla sorumlu dersi olursa da sınıf tekrar eder.

9 ve 10. sınıflar, 3 dersten fazla kalırsa sınıf tekrarı yapar. Alt sınıflar dahil olmak üzere 6'dan fazla sorumlu dersi olursa da sınıf tekrar eder.

Sadece 9 ve 10 mu?

@Ünal00, kademeli olarak uygulandığı için evet. 11 ve 12. sınıflar mezun olduğunda, liselerde geçerli sistem bu olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…