Lisede kaç dersten kalınırsa sınıfta kalınıyor?

Riff

Hectopat
Daha fazla  
Yeni kurallara göre 4 dersten kalan sınıf tekrarıymış ama Milliyet haber kaynağında 6'dan fazla dersten kalan sınıf tekrarı yazıyor. Hangisi doğru anlamadım ,herkes farklı bir şey diyor. Bilen var mı?

Bende 3 duydum 9. sınıflar için.

"Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; yılsonu başarı puanı en az 50 olanlar, bulunduğu sınıfta başarısız oldukları en fazla 3 dersten sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez."

Bir yıl içerisinde 3 dersten 50 altı almak sorumlu olarak geçirtir, 4 ders olursa kalırsın. eğer bütün ortaöğretim hayatın boyunca olmak üzere 6'dan fazla dersten sorumlu olursan, en son okuduğunu tekrar edersin.

3 tane dersten kalrısa malisef sınıf tekrarı. Okumayı zorlaştırdılar. İyi çalışmak lazım

Yes sirr sadece 9.sınıflar içinmiş baktım haberlere cevap verdiğiniz için sağ olun.
3 tane dersten kalrısa malisef sınıf tekrarı. Okumayı zorlaştırdılar. İyi çalışmak lazım
Yes sirr sadece 9.sınıflar içinmiş baktım haberlere cevap verdiğiniz için sağ olun.

Vallaha haberlerde 9.sınıflar için diyor. 11 10 12'ler eski sistem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…