Lisede KPSS'ye girmek mümkün mü?

pltq19

Femtopat
Daha fazla  
Böyle bir şey duydum. Lise sonda KPSS'ye girebiliyormusuz. Bu bilgi doğru mu, eğer doğruysa bu şekilde hangi meslekler var?

Ortaöğretim KPSS sınavı diye bir sınav var. Meslek lisesi mezunu isen mesleğine uygun yerlere atanıyorsun. Yoksa internet üzerinden tercihler yapıp genelde büro personeli, şoför, destek personeli vs. oluyor. Bu alanda çok fazla bölüm var biraz araştırırsan ulaşırsın. Ama atama puanları çok farklılık gösteriyor genellikle yüksek.

Girebiliyorsunuz ben girdim 12. sınıfta. Puanın iki yıl korunuyor mesela 12. sınıfta sınava girdin, iyi puan aldın mezun olduktan sonra 1 sene daha puanın duruyor kullanabiliyorsun ama yaşın 19 mesela belki başvuracağın yerler daha olgun insanları tercih edebilir ama bu yaş aralığında çalışan alan da var. Zabıt katipliği, orman genel müdürlüğünde destek personeli, şoför vs. olabiliyorsunuz.

Evet ama bu sene yok. Lise KPSS 2 senede bir. Biri gecen yil yapildi bu yuzden bu yil yok. 2026'da var. O puanla girecegin bir meslekte lise okurken calisabilir misin emin degilim ama universite okurken calisabilirsin.

Ortaoğretim KPSS var infaz koruma katiplik gibi meslekler var.

Hocam hemisirelikde var diye duydum ama bilginiz var mı?

Evet ama bu sene yok. Lise KPSS 2 senede bir. Biri gecen yil yapildi bu yuzden bu yil yok. 2026'da var. O puanla girecegin bir meslekte lise okurken calisabilir misin emin degilim ama universite okurken calisabilirsin.
Peki sizce mantıklı olurmu hocam? Anadolu lisesinde okuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…