agent345
Hectopat
Daha fazla
Okuduğum okula (ertuğrul gazi Anadolu lisesi Tekirdağ/Kapaklı) 98 ortalama ile girdim. Derslerimin çoğu iyiydi. Sadece 7. sınıftan beridir matematiğimde bir düşüş söz konusu. 7. sınıf son dönemde matematik 2. dönem 1. yazılı 96, 2. yazılı 69 geldi, geliş o geliş... Bir daha düzeltemedim. Bu sene sınıfı geçiyorum fakat belge alamıyorum, ilk defa. Ve tahmin edersiniz ki matematikten kalıyorum. Bu sefer notlarım şöyle; 2. dönem 1. yazılı 35, 2. yazılı 8. evet... 8. bu ne benim için ne de ailem için alışık olmadığımız bir şey. Bu durumdan hiç memnun değilim, ama çalıştığım halde bunu alıyorsam, büyük bir sorun var demektir. Üstelik hocanın dediğinden farklı bir şey de yapmadim. Tonguç falan seyretmeyin, defterde ne yazdıysak ona çalışın dedi, ben de öyle yaptım. Notlarımı çıkarırken defterden yararlandim. Üçgenlerde az çok iyiyim, yapabiliyorum, ama benzerlik 0. Sınav kağıdı önüme geldi, defterdeki sorulara benzer hiçbir soru göremedim. Yazabildigimi yazdım ve sınavdan çıktım. Sonuç 8! Hocaya matematiği iyi olanlar bile sınav sorularının değişik olduğunu söylediler, hocamız ise; hiç mi dikkat etmediniz, bakın şu soruda gizli bir thales vardı, şu soru böyleydi falan dedi. Tamam suç bende, ya düzgün çalışmıyorum, ya da verimli çalışmıyorum. Ama bunu nasıl duzeltecegimi de bilmiyorum. Doğru çalışma yöntemini nasıl bulacağım, 10. sınıfta matematiğimi düzeltebilecek miyim? Yardımci olursanız çok sevinirim. Tüm yaz tatilimi buna ayiracagim.
Son düzenleyen: Moderatör: