Lisede nasıl arkadaş edinilebilir?

kageno

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, bu sene 9. sınıfa geçeceğim için biraz endişeliyim. Ortaokulda çok fazla arkadaşım olmadı, olanlar da genelde 3'lü 4'lü gruplarda kenara atılan kişi olarak kaldı. Tipim ortalama, boyum 1.83. Lisede nasıl arkadaş edinebilirim? Eğer tavsiyeniz veya deneyimlediğiniz bir şeyler varsa söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tip ve boyun bir önemi yok emin ol. Herkesle de arkadaş olmaya çalışma. Akademik başarın da iyiyse derslere de odaklan. Ama hayatsız gibi değil tabii. Kafa dengi arkadaşlarla otomatikmen konuşursunuz zaten. Kısa boylu biri olmama rağmen rahatlıkla ortam yapabilen ve sohbet becerisi yüksek biriyim. Dış görünüşün hiçbir önemi yoktur. Eğer kafa dengi biri sezerseniz gidin sohbet açın, bukadar sosyopat olmayın.

Son düzenleme:

Cevap için teşekkürler biraz anksiyetem var o yüzden başkalarının deneyimlerini dinlersem iyi gelir diye düşündüm iyi geceler.

Sordugun soru gercekten insani gulduren cinsten. Sanirim zaman ilerledikce forumlarda bu tur sorulari daha fazla gorecegiz. Lisede illaki populer cocuklarla takilacaksin diye bir sey yok, ayni sekilde ortaokul ve ilkokulda da oyle. Ilk gun herkes heyecanli olur zaten herkes biraz cekingen ve utangactir onu firsat biliip herkesle tanis. Dunyanin neresinde olursa olsun, hangi okul olursa olsun, okulda ilk gununu geciren yeni ogrenciler en baslarda ilk tanistigi cocuk(lar) ile takilirlar. Sonra zamanla baskalariyla tanisir ve kendi kafa dengini bulur. 1 - 0 onde baslamak istersen ilk gunden cocuklarin yanina git bir merhaba de, ismini falan ogren, firsat buldukca yanlarina git konusmaya calis. Kafana sohbet edecek konu gelmiyorsa "su yasa geldik hala okulun ilk gunu heyecan yapiyoruz be" gibi bir sekilde lafa baslayabilirsin mesela?

Öncelikle lise hayatında başarılar diliyorum. Bence önce kişileri biraz gözlemle, kafanın uyuştuğu insanları az çok anlarsın. Arkadaş edinme mevzusuna gelirsek bence ekstra yapılacak bir şey yok kendin ol yeter. Sohbet etmekten falan asla çekinme.

O da bir secenek tabii ama gec kalmasi da iyi degil bence. Sahsen cocuklar gruplasmaya basladiktan sonra aralarina yeni birini kolay kolay alacaklarini dusunmuyorum. En azindan benim bulundugum okullarda boyleydi.

Öncelikle boyun gayet uzun bence ama çok da mühim bir durum değil, bir şeyi değiştirmez. Korkmadan çekinmeden birileriyle kaynaşacaksın başka yolu yok ha kendi sınıfından ha başka sınıflardan fark etmez. En üstteki arkadaş uzun uzun açıklamış benden önce, tabii bu olaylara kendini kaptırmamanı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…