Lisede okul birinciliği nasıl hesaplanır?

yunus832

Picopat
Daha fazla  
9. sinifim. Şimdi 2. donemin sonuna doğru geldik ve okul birincileri 3 - 4 gun sonra açıklanacak. Peki okul birincisi nasil hesaplanıyor? Yıl sonu puan ortalaması mi, yoksa 2. donem ortalaması mi? Sadece ödül yıl sonu birincisine mi verilir yoksa 2. donem birincisine mi yoksa ikisine de mi?

1. dönemin ve 2. dönemin ortalaması toplanır mantıken.

Yıl sonu ortalaması diye biliyorum. O ödül mevzusu okuldan okula değişiyor.Aynı okulda olmadığımız sürece o konuda yardımcı olamam.

Hangi ödül?
Her okulda okul birincisine ödül verilmez. Bazılarında mezun olanlara, tüm 4 yıl ortalamalarına bakılarak birincilik ödülü verilir. Ayrıca bu öğrenciler okul birinciliği kontenjanıyla da üniversite tercihlerinde bulunabilirler.

Bizim okulda 1. donem 750TL cek verdiler.

1. donem birincisine verildi bu.

Peki 2. donem sonunda 2. donem birincisi mi tebrik edilir belge verilir yoksa yıl sonu birincisine mi buydu sorum aslinda.

Ayrica anladığım kadarıyla okul birincisi olmasak da 4 yılın ortalaması en yuksek bensem okul birincisi direkt ben oluyorum.

Evet 4 yılı en yüksek yaparsan sen olursun.

Mantıken oyle ama mesela sizin okullarınızda nasıl oldu 2. donem sonunda.

Bizde 1. ye falan test kitapı verdiler. 4 sene sonunda ortalaması en yüksek olan kişi okul birincisi oluyor. 4 senenin ortalaması 100 olmasa da okul birincisi olanın ortalaması 100 oluyor birinci olduğu için.

Bizde 1. ye falan test kitapı verdiler. 4 sene sonunda ortalaması en yüksek olan kişi okul birincisi oluyor. 4 senenin ortalaması 100 olmasa da okul birincisi olanın ortalaması 100 oluyor birinci olduğu için.

Cidden böyle bir şey var mi? Mesela diploma notum 95 olsun ve okul birincisiyim, 100 olarak mi esas alınıyor?

Cidden böyle bir şey var mi? Mesela diploma notum 95 olsun ve okul birincisiyim, 100 olarak mi esas alınıyor?

Okul 1.siysen ayrı kontenjan oluyor diye biliyorum. Evet 100 oluyor. Değişmediyse bir yerde böyle bir şey okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…