Anadolu lisesi 9. sınıf öğrencisiyim ve sınıfta kaldım, sınıf tekrarı yapmaktansa okulu bırakacağım. Herhangi bir cezası var mı ve varsa bu ceza nedir? Sizce ne yapmalıyım?
Ne meslek lisesi ne de açık öğretim şeklinde okul okumak istemiyorum. MESEM yani mesleki eğitim sistemi kısacası çıraklık okuluna gitmek istiyorum, hem maaş alıyorsun hem kalfalık belgesi alıyorsun hem ustalık belgesi alıyorsun hemde ek dersleri verip meslek lisesi diploması alıyorsun. şimdilik bir restaurantta çalışıyorum.
Ne meslek lisesi ne de açık öğretim şeklinde okul okumak istemiyorum. MESEM yani mesleki eğitim sistemi kısacası çıraklık okuluna gitmek istiyorum, hem maaş alıyorsun hem kalfalık belgesi alıyorsun hem ustalık belgesi alıyorsun hem de ek dersleri verip meslek lisesi diploması alıyorsun.
Uzaktan bakınca MESEM gayet basit gibi duruyor fakat sanki yasal kölecilik gibi bir şey sürekli iş başında oluyorsun temiz kıyafetin olmuyor bu işi bir daha düşünmeni öneririm. Adı üstünde çırak oluyorsun.
Bir cezası yok diye biliyorum fakat en azından açıktan bitir liseyi ve bir diploma alırsın. Ustalık, kalfalık, kendi dükkanını açmak gibi hayallere çok fazla kapılma lütfen çünkü hayatta her şey hayal ettiğimiz gibi olmayabiliyor.
Ne meslek lisesi ne de açık öğretim şeklinde okul okumak istemiyorum. MESEM yani mesleki eğitim sistemi kısacası çıraklık okuluna gitmek istiyorum, hem maaş alıyorsun hem kalfalık belgesi alıyorsun hem ustalık belgesi alıyorsun hem de ek dersleri verip meslek lisesi diploması alıyorsun. Şimdilik bir restaurantta çalışıyorum.
Ne meslek lisesi ne de açık öğretim şeklinde okul okumak istemiyorum. MESEM yani mesleki eğitim sistemi kısacası çıraklık okuluna gitmek istiyorum, hem maaş alıyorsun hem kalfalık belgesi alıyorsun hem ustalık belgesi alıyorsun hem de ek dersleri verip meslek lisesi diploması alıyorsun. Şimdilik bir restaurantta çalışıyorum.
O kadar bilmiyorum ben pek takmıyorum okulu artik açıktan bitirip kurtulacağım konu sahibi arkadaşa tavsiyem en azindan lise diploman olsun okulu şimdi bıraksan ustalık yok kalfalik belgen yok diploman yok bir işe girip çalışsan sadece çalışacaksın usta kalfa olmayacaksın böylece dükkan acamazsin baban zenginse eğer bilemem.