Lisede ortalama kaç olmalı?

Haklısınız. 9.sınıfta çok zorlanmıştım ve ortalamam düşük gelmişti. Çabaları arttırarak, son sınıfta ortalamamı 96 yapmıştım.

Aynen hocam. Şimdi ki müfredat nasıldır bilmiyorum ama ben 9ken en zor senenin 9.sınıf olduğunu söylüyorlardı ki öyle zaten. Hele o biyoloji neydi öyle kabus gibi.

Aynen hocam. Şimdi ki müfredat nasıldır bilmiyorum ama ben 9ken en zor senenin 9.sınıf olduğunu söylüyorlardı ki öyle zaten. Hele o biyoloji neydi öyle kabus gibi.

Bize de aynısını derlerdi. 11 daha zor derlerdi ama öyle olmadı.

Hocam mesele biraz YKS sınavında ne istediğine bağlı. Sınav sonucunda aldığın puana OBP'de eklendiği için ortalamaların önemi oluyor. Sıralamalar değişiyor. Aynı neti yaptığ veya daha iyi yaptığın bir kişi OBP'si senden yüksek diye önüne geçiyor. Bu fark sınavın zorluğuyla da alakalı elbette. Olabildiğince yüksek tutmaya bak. Ama gözünde de büyütme, lisede eğlenmeyi ihmal etme.

Okula ve okulun türüne göre değişir. Ben ve kuzenim farklı anadolu liselerinde okuyoruz. Bizim okul sınavları daha zor yapıyor onların ise öğrencilerin kolayına gelecek şekilde tam konu başlığı vererek obp yi düşünerek yapıyor. Ben derslerde ondan çok bilgim olsa bile 11 bitti bugun itibaren benim 4 zayıfım var o ise teşekkür aldı.

Henüz tam olarak bir hedef belirleyemedim, yani ara ara istediklerim oluyor ama sürekli değişiyor gerçekten. Dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım. Teşekkürler.

100 üzerinden 85 yapmışsınız. Daha ne istiyorsunuz?

Çok haksızlık yapılıyor Bizde de sizin çalışmanız, çalışma düzeni oturtmanız için böyle yapıyoruz deseler bile eksi yönleri çok var. Yapacak bir şeyimiz yok o yüzden iyi şanslar şimdiden. Eşit olmasa bile çalışarak her türlü engeli aşabileceğinize inanıyorum.

Bu ortalama mı düşük?
Sınıfımda benden iyi birçok kişi var, bu yüzden kötü hissediyorum. Çevremdekiler fazla iyi sanırım.

100 üzerinden 85 yapmışsınız. Daha ne istiyorsunuz?
Çok yüksek ortalamaları gördüm, o yüzden biraz moralim bozulmuştu. Daha iyisini hedefliyorum.

• TYT-AYT (YKS) sınavına giriyorsanız, diploma notu ek puan olarak etkili olur.
  • Diploma Notu 50-100 arasında olup, bu puan 0.6 ile çarpılarak YKS puanınıza eklenir.
  • Bu nedenle, ortalamanızın en az 70-75 olması, avantaj sağlar.
  • Hedefiniz yüksekse (tıp, hukuk, mühendislik): 85 ve üzeri olmalı. İstersen buradan hesaplama yapıp ne kadar etki ettiğine bakabilirsin. bknz:2025 YKS (TYT-AYT) Puan ve Sıralama Hesaplama (ÃSYM -YÃK)

Aslında şimdiden biraz öğreneyim diye araştırmıştım, 93 obp'nin bile geriye attığını söyleyen çok kişi var. Bu yüzden 85 bile iyi gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…