Lisede ortalama yükseltme sınavı hâlâ var mı?

Ramazan Ö

Hectopat
Merhaba. Böyle bir şey olduğunu duymuştum, az önce müdür baş yardımcısına sorduğumda "Yok öyle bir şey, eskide kaldı." dedi. Gerçekten şu an ortalama yükseltme sınavı yapılmıyor mu? Gireceğimiz sınavlar dışında ortalamamı yükseltebileceğim bir alternatifi var mı?

@333365, @Vavien. hocam bu konu hakkında bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Ortalama yükseltme sınavlarının amacını yanlış anlamışsın. Evet böyle bir sınav vardı, şu an var mı bilmiyorum ama zamanında şahsen girmiş biri olarak, eğer sınıfta kalmana neden olacak kadar dersten kalmışsan, sınıf geçmek için zorunlu olan 2.50 ortalamayı tutturabilmen için girdiğin sınavlardı. Yani keyfi girilen sınavlar değil.

2013'te liseye başladım ve hiç öyle bir şey duymadım ve görmedim.
İlk yılımda bir kural vardı. Sınıfın yarısından fazlası sınavdan geçer not alamazsa sınav tekrarlanıyordu. Bazı zor dersleri bilinçli olarak kalarak sınav haftasından sonraya bırakıyorduk. Sonra herhalde bizim gibi suistimal eden çok olduğu için kaldırıldı.

En fazla hocadan ek proje alınabiliyor benim bildiğim.

Eskiden telafi sınavı adı altında yapılıyordu ancak şimdi öyle bir şey yok. İdarenin dediği gibi de eskide kaldı ve ben açıkçası telafi sınavlarına da gerek olduğunu düşünmüyorum. Hocanızla aranız iyi olsun, sınavdan da ortalama sonuç alın zaten o dersin ortalaması 60-70'den aşağı düşmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı