hebevnejs
Hectopat
Daha fazla
Vallahi ben de genel olarak asosyal biri değildim ama senin dediğin gibi biri unidede bulamaz önce görücü usulü evlenir. Mesela lisede konuşuyordum kızlarla genel olarak bir yere gitmiyordu en büyük sebebi de kendi sınıfım dışı bir ortamimin olmamasıydı. Bu şu anda da her liseli için öyle. Bundan ötürü çoğu kişi lisede yalnız kalıyordu. Ki aşırı bir kampüsümuz vardi. Açıkçası ben de başta takiyordum o yaşın küçüklüğünun getirdiği bir şeyle görmem gereken şeyi görmüyordum. Bu arkadaşın dediği şey uni de bile yok herkesin sevgilisi nasıl olsun 1-2 kişi üzerinden genelleme yapıyor ya da çok ilginç bir çevrede bilemiyorum zaten böyle şeylerde çevre çok güven vermiyor genele göre. Hani konuşuyordum mesela arkadaş arkadaş konuşuyorduk kızlarla açıkçası bir hamle falan yapamiyordum açıkçası. 22-23 yaşında olmasa da çok sıkıntı değil yine toparlar zaten çoğunluk 20-21 yaşında başlıyor adamakıllı hatta 30'larda bile yalnız olanlar var yani.
Tabii öyle hocam, asosyal bireyler aile baskısıyla ya görücü usulü evleniyor ya da baskıdan dolayı evlenmeyecek şahıs baskıya dayanamayıp hayatına kıyıyor ailesi sebebiyle. Ailelerinde sabırı bir yere kadar oluyor, anlayış göstermiyor çoğu aile. Bu her anlamda öyle, eğitimde de. Mesela bizim komşu aile zoruyla mı ne istemediği üniversiteye gitmiş sanırsam askerde canına kıymıştı. 2.5 yıl geçti ancak babası hala depresyonda,arada sırada yardıma gidiyorum adama.Ama sınıf dışı ortam olmayınca aşk olmuyor kavramına katılmıyorum hocam.Ben 2.dönem yeni gittiğim okulda ne yan sınıftan ne de kendi sınıfımdan kimseyi tanımıyordum. Sınıftan bir kız bana okulu tanıttı vs. derken 2 gün sonra sevgili olmuştuk.
Son düzenleme: