Lisede sınıf değiştirilebilir mi?

ahlatt.r

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
Arkadaşlar iyi günler, kolay gelsin hepinize.

Ben 9, 10 ve 11.sınıfı güzel temiz bir şekilde sürekli 90, 95 ortalama üstü bitirmiş bir ATP öğrencisiyim.

12. sınıfta akademik destek paketiyle bize yardım sağlanacaktı, güzel de bir düşünce ve sistem fakat hiç beklediğim gibi olmadı. İlk 1 ay akademik sınıftaydım ve dayanılmaz gibi bir şeydi. ATP de iken stajımı beyaz yaka olarak yapmıştım, iletişim yeteneğim kuvvetliydi, 2 tane yetkili serviste çalıştım, ikisinde de normal stajyerlerin çalıştığı ortamdan çok daha güzel yerlerde çalışmıştım.

Neyse konuya döneyim. 1 ay akademik sınıfta kaldım, tüm atpler staj yapmaktan kaçmak için AMP ye geçmemişler, teneffüslerde ses bombasıyla müzik falan açıyorlardı bende kızdım, AMP ye beyaz yaka ya geçtim. İşimi de iyi yapıyorum, bir problem çıkmadan kasım'dan beri devam ediyordum fakat ta ki bugüne kadar.

Staj yerinde hiçbir problemim yok, işimi düzgün yapıyorum, benim üst yetkilim, benden sorumlu kişi ne derse onu yapıyorum fakat bugün bir sorun yaşadık.

Ben yedek parçadan sorumluyum ve parçalara ben bakıyorum ama ustama sorarak bunları yapıyorum tabii. Hiç devamsızlığım yok benim, 1 kez dahi yok. Dün pazartesi günü çok hastaydım ona rağmen gitmeye çalıştım, o gün çalıştım fakat perşembe ve cuma günü 6 tane sınavım var 4 tanesi ezber zaten ve hasta hasta sınava giresim yok ilk defa 2 günlük rapor aldım.

Pazartesi günü masamın üstünü temizliyordum ve bir tane tapa (yedek parça) vardı ve bunu ustama sordum, "nereye koyayım?" diye. Ben hatırlamıyorum nereye koyduğumu ve bugün beni arıyor. Tapayı nereye koydun falan filan diye biraz laubali davrandı ve tehdit de etti. Ben senin söylediğine göre iş yapıyorum, sen ne dersen onu oraya koyuyorum dedim.

Bugün 3 kez aradı, "sen görürsün müdürle konuşacağım seni mavi yakaya aldıracağım" dedi bana. Açıkçası haksızlığı sevmem ben. Bu durumdan da rahatsız oldum. YKS'ye çalışan bir öğrenci olduğum için AMP de beyaz yaka olmayı tercih ettim çünkü genel olarak belirli işlerin oluyor ondan sonra işin olmuyor.

Ben akademik sınıfa geçiş yapsam, tekrardan staj yapmak zorunda kalacak mıyım? ATP'deki yaz stajlarımı bitirdim ve biyoloji, fizik, kimya, coğrafya tarzı sınavlara da gireceğim, sizce OBP için değer mi? İlk dönem, 97,5694 ile bitirdim. Bu dönemde burada kalırsam buna yakın bir sayıyla bitiririm fakat akademiğe geçersem 80'e dahi yaklaşamam çünkü az bir süre kaldı bunu biliyorum.

Haftaya pazartesi gideceğim işletmeye, eğer mavi yakaya alınırsam ki bunu hak etmiyorum, akademik sınıfa geçmeyi düşünüyorum.

Şu an hesaplamama göre AMP de bu yılı bitirisem OBP 91, akademik sınıfa geçersem 84 86 civarlarına geliyor. Sizce değer mi? Haksızlıktan nefret ediyorum, kaç tane insanın hakkına girdiklerini gördüm. 10000 TL'lik parçayı orijinal deyip yan sanayi getirip, üstüne yan sanayinin karını koyup, fiyat yükseltip müşteriye 18000-19000 TL'ye kakalıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer mavi yakaya almazlarsa ve şu anki düzenin devam ederse, bence AMP'de kalmak daha mantıklı. Çünkü hem OBP avantajın var hem de staj sırasında belirli boşluklar bularak YKS'ye odaklanabilirsin. Ama gerçekten mavi yakaya çekilirsen ve iş yükün artarsa, bu YKS için büyük bir dezavantaj olur. O durumda akademik sınıfa geçmek daha mantıklı olabilir.

Eğer mavi yakaya almazlarsa ve şu anki düzenin devam ederse, bence AMP'de kalmak daha mantıklı. Çünkü hem OBP avantajın var hem de staj sırasında belirli boşluklar bularak YKS'ye odaklanabilirsin. Ama gerçekten mavi yakaya çekilirsen ve iş yükün artarsa, bu YKS için büyük bir dezavantaj olur. O durumda akademik sınıfa geçmek daha mantıklı olabilir.
Bende böyle düşünüyordum. Teşekkür ederim yanıtın için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı