Lisede sınıf nasıl geçilir?

Tuna00

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar lise 2'ye gidiyorum. 10. sınıfım ve geçen sene de 10.sınıftım fakat sınıfta kaldım. Şimdi tekrar 10.sınıfım ve bir sorum var. Bu kademeli eğitim dedikleri şey 2024-2025 eğitim öğretim yılı için hala sadece 9.sınıflar için mi geçerli? Yani herkes farklı bir şey diyor kafam karıştı. Ben 9.sınıfta 5 zayıfla geçtim 10.sınıfta 7-8 zayıfla kaldım şimdi tekrar 10.sınıfım. Bu sene sadece 1 zayıf hakkım mı var 9.sınıfı 5 zayıfla geçtiğim için? Yoksa 3 zayıf hakkım mı var? Bazıları da 3 zayıf kuralı 9.sınıflar için geçerli diyor. Yani 10-11-12. sınıflar yıl sonu ortalaması 50 üstüyse ve en fazla 6 dersten kaldıysa geçiyormuş. Biri beni aydınlatabilir mi? Cevabını almak istediğim soru şu: En fazla kaç zayıf yapabilirim, kademeli eğitim 10.sınıfları kapsıyor mu? ( 2024-2025 ), ve bazı kişiler bana geçen sene 7-8 zayıfla kaldığım için bu sene ortalaman 100 bile olsa kalırsın dediler. Neden diye sorduğumda alt sınıflardan en fazla 6 dersten kalma hakkım varmış. Yani benim ya 1 ya 3 ya da 6 dersten kalma hakkım var hangisi biliyor musunuz? Çok uzattım ama konunun anlaşılır olmasını istedim. Biri açıklayabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konudan alakasız ama 2004'lü olarak son virajlarda kurtulmuşuz, adamın ortalaması 100 olsa kalma ihtimali olur mu diye düşünüyor. Bu ne saçma eğitim sistemidir arkadaş ?
Gerçekten öyle olmuş. Bizim hocalar öyle kolay kolay bırakmazlardı. Yani harbiden çok kötü olması lazımdı sınavların. Gerçi yalan olmasın 9 10 pandemiye denk geldi ama yine de biraz zor senelerdi. Çocuk daha kendi düşüncelerini bilmiyor o yaşta kalkıp saçma sapan konulardan sınava tutuyorlar. YKS için o konulara tekrar baktığımda yine anlamamıştım nasıl üniteler varsa.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama bu 9. sınıflar ile çıkan kurallar kadem kademe yükselecekti. Yani 9. sınıfta var olan kurallarınız sizinle beraber gelecek ve 4 sınıf içinde var olacak. İlk çıktığı zaman 10 ile 12'ler için zorluk olmasın diye ilk 9'lar ile başlattılar.

Hocam istersen her dersin zayıf olsun ortalaman 50 üstü ve Türk Dili ve Edebiyat dersinin ortalaması 75'in üstündeyse geçiyorsun yeni yönetmeliğe göre benim bildiğim. Ha tabi devamsızlık olayı da var 10 günü geçerse sınıf tekrarı.

Git ocakta açığa al tek tek verirsin sınavlarını zaten sorular kolay az bişey baksan yeter hem rahat rahat yatarsın hemde böyle kafan karışmaz

Benimde 10-11 pandemiye denk geldi. Benim notlarım öyle çok iyi değildi ama en azından 30-40 olan dersim varsa 70-80-90 notu olan derslerimde vardı yani. Ortalaman 50 üzeri ise geçiyordun, edebiyattan kalmışsan ve ortalaman 50 üzerinde ise sorumlu geçiyordun. Eğitim sisteminin kötü olma sebebi sadece notlama sistemi değil tabi ama en azından anlaşılır ve mantıklıydı bizimkisi. Bu nedir arkadaş yok, şu kadar zayıfın olamaz, varsa gelecek sene de şu kadar zayıfın varsa ne olursa olsun kalırsın falan fistan.

Ben sınıfta kalsam direk açığa geçerdim gerek yok tekrar aynı şeyleri göreceksiniz.

Ben sınıfta kalsam direk açığa geçerdim gerek yok tekrar aynı şeyleri göreceksiniz.
Aynen öyle zaten kalmışsınız Bide bı sürü zayıfınız var sene sonu tekrar kalırsınız ocakta açığa geçip 2. Dönem sınavlara girmeye başlayıp halledersiniz okulla uğraşmaya gerek yok ben kalmış olsam bı dakika düşünmem açığa geçmek için

Gerçekten öyle. Onu da geçtim insan üniversiteye geçince anlıyor lisenin ne kadar saçma bir kurum olduğunu. 15 16 yaşındaki elemana en fazla 5 gün devamsızlık veriyorsun. Doktor raporu almak herkese kolay değil bazıları öyle tak diye vermiyor. Rapor alsan bile en fazla 15 gün mü ne oluyor devamsızlık. 1 derse girmesen yarım gün yok yazıyorlar. Üni'de sınavları geçebildiğin takdirde sorun yaşamıyorsun. Zaten imza sistemini bilirsiniz millet birbirinin yerine imza attığından devamsızlıklar öyle uçmuyor. Okul da bunu biliyor ama sallamıyor tabii. Standart devamsızlık hakkı da gayet iyi toplam 4 bazı derslerde 5 hafta devamsızlık hakkı var. Okul 12 hafta falan zaten yani 4 hafta gayet iyi ve yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…