10. sınıf sandığın kadar zor değil. Hocalarla aranı iyi tut, arka sıralarda oturma, çevren kötüyse veya sen iyiysen ama çevren yüzünden seni kötü biliyorlarsa gümbürtüye gidiyorsun demektir. Böyle arkadaşların varsa muhabbeti azalt veya ayrıl yanlarından. Hocalara derste sorular sor, dinlediğini anlasınlar zaten soru sordukça hocalar da dersi dinlediğini bildikleri için sana bakarak anlatacaklardır, göz teması sık sık kur. Notlarını düzgün al ve eksik olmasın. Test kitabın varsa teneffüslerde, ders boş olduğu zamanlar ''hocam şu soruya iki dakika baksanız'' diyerek zamanlarını çal. Bence geçersin çok da zor değil. Sonraki sene MESEM'e geçeceksen aileni çağırmanı isteyecekler dilekçe vermeleri gerek. Oradaki bölümleri araştır, istersen önceden okula gidip öğrencilerden öğretmenlerden bilgi al, zararı dokunmaz. MESEM'de farklı farklı bölümler var özellikle onlar hakkında bilgi al. Hangi bölümü seçeceğin çok önemli. Mezun olunca o yolu izleyeceksin çünkü. Seçeceğin bölümü acaba şunu mu seçseydim diye şüphe etmeyecek şekilde seç, pişman olma yani. Söyleyeceklerim bu kadar her şeyden bahsettim galiba. Bir de MESEM'de 11. sınıf olacaksın yani orada 9. sınıftan beri olan çocukla aranızda fark olacak, o senden daha deneyimli olacak bu yüzden orada da çalışıp 2 yıllık farkı kapatman gerek. Her şeyden bahsettiğimi düşünüyorum. Kolay gelsin.