Çözüldü Lisede sınıfta kalınca ne oluyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bedirylm

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar diyelim ki başka bir okulda bir kere sınıfta kaldık. Okul değiştirdik. O okulda da 1 yil kaldık. Okul hayatımız bitiyor mu? Ve ust üste kalinca mi oluyor yoksa fark etmiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba arkadaşlar diyelim ki başka bir okulda bir kere sınıfta kaldık. Okul değiştirdik. O okulda da 1 yil kaldık. Okul hayatımız bitiyor mu? Ve ust üste kalinca mi oluyor yoksa fark etmiyor mu?

Okul fark etmez üst üste kalırsan açığa geçiyosun.

1 yıl kaldın 1 yıl okudun sonra tekrar kaldın okumaya devam ediyorsun. Bunu bana müdür demişti fakat açığa geçme olayını bu yıl yaşadım.

1 yıl kaldın 1 yıl okudun sonra tekrar kaldın okumaya devam ediyorsun. Bunu bana müdür demişti fakat açığa geçme olayını bu yıl yaşadım.

Çözüm

9.cu sınıfta 1 KERE kalınca, açığa geçebilir miyiz? Net cevap bulamadık hocam.

Çok özür dileyerek yazıyorum. Yönetmelikleri okudum. "2 kere kalınca geçilir" gibi bir ifade bulamadım. Forumda da 2 çeşit görüş var. Bazısı 1 kere, bazısı 2 kere kalınca diyor. Halk eğitim kurumlarına telefonla da ulaşamıyorum sormak için.

Çok özür dileyerek yazıyorum. Yönetmelikleri okudum. "2 kere kalınca geçilir" gibi bir ifade bulamadım. Forumda da 2 çeşit görüş var. Bazısı 1 kere, bazısı 2 kere kalınca diyor. Halk eğitim kurumlarına telefonla da ulaşamıyorum sormak için.

Geçen yıl arkadaşım sınıfta kaldı bu yılda kaldı geçti açığa ben de geçen yıl kaldım bana da bir yıl daha kal sende açığa geçiceksin dediler.

Şimdi yine okudum ve çözdüm. 2 kere kalma olayı eski kanunda... 13 Ağustos 2024 tarihinde kanunda değişikliğe gidilmiş. Yani geçen sene 2 kere kalma şartı vardı. Bu sene değişmiş. Yani haziran 2025 de sınıfta 1 kere kalanlar, 2025 Eylül ayında Açık Öğretim Lisesine başvuru yapabilecekler.

I ve K fıkralarına bakın

ı) Sınıf tekrarına kalanlardan, bu Yönetmeliğin 59 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre öğrenim hakkı devam eden,

k) Dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran, öğrenciler veli talebi doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine gerekli şartları taşımaları hâlinde nakil ve geçiş yapabilirler.”

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı