Lisede sınıfta kalma nasıl oluyor?

vakanda foreva

Hectopat
9.sınıfım ve lisede sınıfta kalma olayını merak ediyorum. Bir yıl sonu ortalaması 50'nin altında olunca bir de 3 tane dersden zayıf olunca yazıyor ama mesela matematik biyoloji kimyadan 50'nin altında alıncamı sınıfta kalınıyor yoksa o 3 tane notun ortalaması mı 50'nin altında kalınca oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Vavien. "en fazla 3 tane dersten kaldıysan o derslerden sorumlu olarak geçiyorsun" demişsin işte. Ayrıca alt dönemlerle birlikte 6'yı geçti ve kalmadım.
Çok haber izlemişsiniz herhalde. Cümlelerin ortasından alıp kafanıza göre yorumluyorsunuz. Bu durumda demişim. Yani önce bahsedilen durumu, sonra o cümleyi okumalısınız.
Ortalama 50'nin altındayken geçerli o durum. Ortalamanız 50'nin altında mıydı? Hayır? O zaman neyin lafını ediyorsunuz?

Ortalama 50 altı, 3 dersin ortalaması 50 altı = sınıfta kaldın.
Ortalama 50 altı 3'den az dersin ortalaması 50 altı (bu derslerden biri Edebiyat değil) = geçtin

Lise boyunca toplam 6 kere bir dersten kalma şansı var. Ben böyle anladım.

Artı -2 Eksi
Kanka alt dönemler ile birlikte 6'dan fazla zayıfım var diyelim ama ortalamam 50'nin üzerinde. O zaman sınıfta kalmıyorum di mi ortalama ile geçiyorum.

Alt dönemlerdeki zayıflarını topla diye bir şey söylemiş miyim ben? Söylememişim. O zaman alt dönemlerdeki zayıfların önemsiz. Ortalaman 50 üzerinde ise geçerli durumu açıkça belirtmişim.
alt dönemlerle beraber 6'yı geçerse yazmışsın naptın zayıfları birbirinden çıkarınca mı 6'yı geçecek yoksa toplayınca mı 6'yı geçiyor? Ya da bölerek mi buldun. Alt dönemlerdeki zayıflarını toplayarak kaç zayıfın olduğunu buluyorsun yanlış mı biliyorum ?

Alt dönemlerle beraber 6'yı geçerse yazmadım. Ortalaman 50'nin altında ise yazıyor onun başında.
Tamam kısacası ortalaması 50'nin üzerinde olan ve baraj dersten geçen bir öğrenci için önceki sınıflardaki zayıflar önemsiz. Doğru mudur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…