Lisede toplanan telefon kaybedildi

Makaleler
5
Arkadaşlar merhaba, konuya giriyorum direk kardeşimin lisesinde telefonlar toplanılıyor bir plastik kap gibi bir şeye konuluyormuş telefonları alma saatinde telefon yerinde yokmuş ekstra olarak birkaç telefon daha da bulunamamış ne yapmamız lazım? Okul ile konuştuk bulacağız falan dediler sadece.

Sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Okul sorumluluk almak istemezse olay biter.
Yönetmelikte zaten direkt telefonu okula sokmak yasak diye yazar. Kanunen herhangi bir şey yapamazsınız. Sürprizbozan kısmından emin değilim öyle hatırlıyorum.

Okulun bulması için dua edecekseniz. Bulamazsa veli gitsin ama yönetim getirmeseydi deyip geçiştirebilir. Ben öyle yapardım en azından.

Plastik kapa koyulması saçmalıktan ibaret. Benim lisede her sınıfta dolap vardı oraya koyuyorduk kilitleniyordu okul bitince açıyorlardı.

Hocam bazı şeyleri söylemeye gerek yoktur. Telefon her örgün eğitimde yasak.
Hocam benim okulumda da yasak. Ben telefonun kaybolması veya kutuda zarar görmesinden ötürü telefonu kutuya koymayınca veya üstümdeyken yakalayınca el koyuyorlar. Madem okula telefon getirmek yasak o zaman neden telefonları topluyorlar? Ayrıca okul kendisi telefon getirmek yasak dese öğrencilerde telefon getirmez veya başka yollar bulurlar. Şuan öğrenci mağdur duruma düşmüş oluyor.

@GoDd1, son durum ne oldu? Merak ettim. Konuya geri dönüş sağlar mısınız? Normalde bu tarz şeyler, okul telefonu topluyorsa okulun sorumluluğu altında olur ve okul idarecilerinin oluşan zararı telafi etmesi gerekir.

@333365 Zararı karşılamayacaklarını söylemişlerdi okul müdürü birkaç gün sonra telefonlar bulundu ama bir kişinin telefonunun arka camı kırık şekilde bulunmuştu onun için ne yapıldı bilgim yok. Çok olaylı bir zamandı aslında okul idaresiyle tartışma yaşamıştım zararın karşılanmadığı için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…