Lisede yurtta kalmak

Arda.66

Hectopat
Daha fazla  
Selam direkt konuya giriyorum. 10. sınıfa geçiyorum şu an Anadolu lisesindeyim ama uygulama oteline (meslek lisesi) gitmeyi düşünüyorum. Ama şehir dışında mecbur okulun pansiyonunda kalacağım. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Saat 10:00'dan sonra telefon bile kullanamazsın asla önermem kuzenim gitti 1 yılda bezdi şu anda okula 1.5 saatte gidiyor ama daha mutlu.

Telefon toplama mevzusu varsa alışman lazım. Ayrıca uyku saatlerini de yurda göre ayarlaman iyi olur.

Şunları da götürmen iyi olur:

Askılık

Kupa

2 tane Havlu (yüz ve banyo)

Lif, sabun ve şampuan

Saç düzleştirici (yasak olabilir.)

Kuruyemiş tarzı atıştırmalıklar

Dolap organize edici tarzı minik şeyler

Okuma kitabı

Küçük bir fener veya okuma gözlüğü (gece çok iş görecek, ışığı çok olmasın ancak.)

Oje (yasak olabilir.)

1 banyo ve 1 normal terlik (yurtta giymek için.)

Bunlar harici lazım olan şeyleri alabilirsin yanına.

Dolap için ayrı ve sağlam bir kilit alıp gizlice değiştirirsen kolay kolay açamazlar bu arada.

Ben hiç kalmadım ama kalan arkadaşlarım var. Malına sahip çık ve kimseyle fazla yakın olma. Alt sınıflara çok yüz verme, üst sınıflarada öyle. Üst sınıfların zorla ödev yaptırdığını öğrenmiştim bir arkadaşımdan. Alt sınıflarda tepene çıkar fazla yüz göz olursan.
Umarım senin için en iyisi olur; dikkat et, kendine iyi bak orda.

bütün yurtlarda telefon yasağı var mı? bide telefon yasağı nasıl alıyor belli bir saatten sonra elimizden alıyorlar mı?

bütün yurtlarda telefon yasağı var mı? bide telefon yasağı nasıl alıyor belli bir saatten sonra elimizden alıyorlar mı?
Genelde yüksek puanlı okullarda serbestken (yatış saatine kadar tabii) düşük puanlı okullarda belli saat aralıklarında izin veriliyor (okul çıkışı ile 19.00 arası gibi mesela).

Okul idaresine bağlı olarak değişebilir bu arada yasak mevzusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…