Lisede zorbalık görüyorum

Alışırsınız hocam onu dert etmeyin. Ben mesela 9. sınıfı pandemiden dolayı okumadan 10'a geçtim. Okul başlayalı 2 ay oldu ortam kurmuştum bile. Lise bitene kadar da aynı kadro devam ettik yani. Özünde aşırı asosyal biriyim çok konuşmam ama nasıl oldu bilmiyorum bayağı herkesle konuşan biri olmuştum o zamanlar. Şu an hala asosyalim orası ayrı.

Bakacağım hocam yeni okullara sağolun fikirleriniz için.

halen daha lisede böyle şeyler olması çok trajikomik bir olay. Yurtdışında insanlar lisede artık mesleki hayatına atılım için hazırlanıyorlar bunları konuşuyorlar. Bizde ise babama küfür etti anneme sövdü şu bu ne kadar iğrenç. Herneyse gelelim ne yapacağına öncelikle 11 12. Sınıftan sonra artık fazla olmaz böyle şeyler çünkü biraz saha ergenlikten o çocuksuluktan yetişkinliğe adım atılır çevremde çoğu kişi bunu yaşadı lise 1 lise 2 bambaşka biri isi lise 3 lise 4 bambaşka biri oldular. Herneyse sen ise umursamaz olacaksın başına öyle birşey gelirse umursama dalga geçen geçsin tepki verdikçe daha çok üstüne gelirler tepki vermezsen zaten umursamıyor der geçerler. Ayrıca savunma veya dövüş sporuna yazıl. Zor kullanman gerekirse işine yarar. Kafanı da geleceğine ver o yaşlardan bizde geçtik inan bana 2 sene sonra görmeyeceğin insanları kafaya takmana değmez. İleriki hayatına üniversite sınavına okuluna derslerine odaklan.

İki senedir takmamaya çalışıyorum zaten hocam. Ama uğraşmaları hala bitmedi. Değişen bir şey yok şuana kadar.

Tamam diyorum işte spor salonuna başla okul açılmadan ortam kurarsın sohbet arasında anlayışlı abiler bulursun senin gibi olup başlayanda var halinden anlayan mutlaka vardır.

Karşılık vermene gerek yok illaki başının derde girmesini istemiyorsan, tek çözüm susmak ve iplememek çünkü karşılık vermek hiçbir zaman çözüm değil. Ben de bu sene çok yaşamıştım birkaç kişiden buna benzer bir zorbalığı. Müdüre söylemekten de çekinme, zorbalık görmekten iyidir bırak hayatlarından çıkarsınlar seni, sana zorbalık yapan birinin senin gerçek arkadaşın olma şansı var mı? Yani demek istediğim çok da kafaya takma ama duracağın yeri bil, kavga hiçbir şeye çözüm değil. Ayrıca hiç arkadaşım yok diye de üzülme, hayatında neler neler yaşayacaksın belli değil.

Son düzenleme:
Başka okula geç, bunları döveyim derken çakı takarlar canından olursun. Keko tiplere yapabileceğin en iyi şey onlara gülmek. Dalga mı geçiyorlar gül. Sinik bir insan olarak kalırsan daha da üstüne gelirler, git başka okula.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…