Öncelikle zeki değilim normal öğrenciyim, dersleri geçiyorum ama başarılı değilim. Ben sanayide meslek öğreneceğim arabayla ilgili bir meslek ve önü açık, babamında dükkanı var sanayide ve benim sadece mesleği öğrenmem yetiyor. Ama asosyalim, yani kendime asosyal demiyorum ben sosyalleşebilen birisiyim ama kekeme olduğum için sosyalleşemiyorum ve bu sayede arkadaşım yok denecek kadar az, arkadaşlık ilişkilerinde zayıf olduğum içinde varolanları kaybediyorum bazen. Bugün sınıfta konuşurken üniversiteye gideceğimi merak etti bir arkadaş ve bende hayır lise bitince direk meslek öğreneceğim dedim -lise sonum- ve o en azından 2 yıllık git dedi. Güzel bir yer kazanamayacağını ikimizde biliyoruz ama o üniversite ruhunu yaşa sosyalleş senin için iyi olur yoksa sen nasıl sevgili yapacaksın arkadaşlık yapacaksın insanlarla dedi ve ardından lise bitince diye ekledi. Dediklerinde haklı, lise bitince benim tek muhattabım oradaki usta ve gelen müşteriler olacak ve sosyalleşmek için pek zamanım olmayacak. Ben ise meslek öğrenmek istiyorum çünkü hayat beklemiyor gerçekten ve rakibim var. Rakip dediğim ise bir çırak, 2 yıl üniversite okursam ben o kalfa olur ve benim yaşım 20 olur. 20 yaşında kim çırak olur ki? O yaşlarda para lazım. Bende üniversiteye gidersem iyi bir yere gidemem ve gidersemde o mesleği yapamam çünkü hazır fırsatlarım varken yeni fırsatlar yaratmak yerine hazır önü açık fırsatları kullanmayı tercih ettim.
Siz ne düşünüyorsunuz? Ben lise bitince Kick box kursuna gidip kendimi savunmayı öğreneceğim ve vücut geliştirmeye de gidiyorum spor salonuna, artı olarak bir müzik aletini de öğrenmeye çalışacağım önümüzdeki aylarda ve bunun kursuna da gidebilirim. Daha da sosyalleşmek için tiyatro kurslarına gidip kendimi geliştirmek istiyorum. Benim diyeceklerim bu kadar umarım kendimi açıklayabilmişimdir.