Liseler arası nakil nasıl oluyor?

277662

Kilopat
Makaleler
5
Beyler ben meslek lisesi kazandım da mesela hayvan gibi çalışıp 85 puan altı almasam üst seviye bir Anadolu'ya gidebilir miyim? Yani nakiller nasıl işler? Orta okul puanıma mı bakarlar yoksa lisedeki puanıma mı?

Nitelikli okullara girmek için yüzdelik diliminize bakılır, boş kontenjan var ise ve siz de başvuranlar arasından en düşük yüzdelik dilime sahipseniz girebilirsiniz.
Niteliksiz okullarda ise karne notu ile oluyor bu dediğim, başvuranlar arasında en yüksek sizin karne notunuz var ise ve boş kontenjan var ise girebilirsiniz.

85 ortalama ile üst düzey bir lise beklemeyin, sıradan bir Anadolu lisesine yerleşebilirsiniz.
Lise için konuşmuştum bu arada. Neyse, sıradan anadolu liseye bile kabulum. Yani lisedeki puanıma bakıyorlar?

Ek olarak, ortalamanızı en üst seviyede tutmaya çalışın. Dönem sonu boş kontenjan olan liselere bakın, karne notu en yüksek öğrencileri seçiyorlar.

Müdür yardımcısına gidin ve sorun. Ayrıca meslek liselerinden bu kadar nefret edilmesinin sebebini hala anlamış değilim.

Nitelikli okullar dönem sonu not ortalamasının yanında LGS puanına da bakıyor diye biliyorum, yanlışsam düzeltin.

Hayır, sadece yüzdelik dilime bakıyorlar. Ben geçiş yapmaya çalıştım fakat yüzdelik dilim yeterli gelmedi.
Müdür yardımcılarına gidin ve sorun. Ayrıca meslek liselerinden bu kadar nefret edilmesinin sebebini hala anlamış değilim.

Ortamı berbat oluyor hocam, kekolardan ne kadar uzak durulmaya çalışılsa da onlar sizi kesinlikle buluyor ve uğraşıyor bu sebepten dolayı nefret ediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…