Liselerde Kitap Sınavı

Salih!

Kilopat
Katılım
1 Şubat 2017
Mesajlar
366
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bazı liselerde (bizim lise dahil) 2-3 kitap veriliyor ve tam sınav haftasında bunlardan sınav olunuyor.
Tabi her sınıf ve öğretmen için geçerli değil ama çoğu öğretmen bunu uyguluyor. Peki siz bunu nasıl buluyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kitap sınavı bizde de var. Fakat bizim hocalar yazılı haftasından 1 hafta önce yapıyor sınavı. Tabii yine de performans ödevleri vb. yetiştirme çabası da olduğu için zorluyor biraz. Kitap zorla okutulup sınav yapılması gereken bir şey değildir. Kitap okumak gönüllü olarak yapılmalıdır, kitabı arkadaş bilip okumak önemli olan.
 
Köprüyü geçene kadar, dişini sıkacaksın malesef. Ülkemizde eğitim kötünün de kötüsü düzeyinde, sende bunun farkındasındır. Sana tavsiyem lise bittikten sonra, üniversitede işletme vb. bölüm okuyup, mantıklı ve planlı bir şekilde ticarete atılmandır.
 
Çok güzel bir sınav ve gayet gerekli görüyorum. Hatta çocukluğuma göre şu an daha iyi anlayabiliyorum. Sadece lisede de değil, ortaokul 1. sınıftan beri girdiğimiz bir sınavdı. Sık sık olması gereken bir sınav bence. Bu durum aileler tarafından da küçüklükten itibaren aşılansa keşke.

Ben pek sınav, sözlü vesaire sevmeyen bir öğrenci olarak kitap sınavlarına ve dersteyken 40 dakika içinde yazdığımız kompozisyonlara bayılırdım. 2 hafta kitabı okuma mühleti verir ve sınavdayken çizgisiz bir kağıt çıkartıp, ona 5 ya da 8 soru yazdırırdı öğretmenimiz. 40 dakika gibi bir zamanımız kalırdı ve yapardık. Eğer zorlanıyorsan not alarak okuyabilirsin. Zaten okurken not alırsan ve onları sınava az bir süre kala tekrardan okursan, özellikle de kitaptaki önemli olayları hafızana iyice kazırsan kesinlikle cevapları takır takır verebiliyorsun. Onun harici cevaplarken bir kelimeyi fazlaca kullanırsan not kırılabiliyor. Örneğin çok kelimesini ya da sonra kelimesini sürekli olarak kullanırsan ve buna rağmen tüm sorulara doğru cevap versen bile 5 puan kırıyorlardı. Eğer bu kitap sınavına ilk defa girecek arkadaşlar varsa, onlara naçizane tavsiyelerimdir. Başarılar ve iyi sabahlar.
 
Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için yapıldığını düşünüyorum. Kimisi için gerçekten yararlı ama kimisi içinde gerçekten zararlı olabilir. Zorla yaptırıldığı için kimileri kitaptan soğuyarak okul bittikten sonra bir kitap bile okumayabilirler. Örnek vermek gerekirse ben öyleydim. İlk okulda okumayı öğrenmek için hep bi baskı. Orta okula geçtik okuma saati yaptılar, zorla olduğu için okumadım okumak istemedim. Hocalar tarafından hep bir laf sokmalar hep iğneleyici sözler. Liseye geçtiğimde böyle bir uygulama yoktu ama asla kitap okumamıştım. Ancak üniverstede okumaya başladım. Onda da teknolojiden biraz uzak kalmamdan dolayı başladım ama iyi ki de uzak kalmışım. Kısacası zorla olduğu için bazı kişilerde böyle sorunlar olabilir ve herkesin ilgisini çekecek kitap türü farklı olduğundan seçerek verilen kitaplar kimilerini okumaktan soğutabilir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı