Hocalar basit açık uçlu sorarlar önemli olmayan dersler için. Ayrıca her okulda öyle mi bilmiyorum ama en son seçmeli dersleri ana derslere ek olarak kullanıyorlardı. Belki ona bir el atıp gerçekten seçmeli ders yaparlar.Sınavla alan proje Anadolu liseleri, sosyal bilimler ve fen liseleri çoğu sınavını zaten yazılı yapıyordu ama bu liselerden birinden mezun olmuş bir kişi olarak yazılı sınavlarına genelde hocanın kalbine bağlı olarak 4 tane de olsa test koyuyordu ve az bir bilgimle bile 5 şıktan bir kaçını eliyordum ve kalan yüzdelik şansım beni kurtarıyordu. Saçma seçmeli dersler vardı onlar tamamen test oluyordu şimdi onlar test olamayacak ve ben onu düşünüyorum.
Birde Din sınavı da bazen test oluyordu iyi oluyordu.
Hocalar basit açık uçlu sorarlar önemli olmayan dersler için.
Dİn "ders" olarak okutulmamalı...Din dersinin 16 saate yükseltildiğiyle alakalı böyle bir haber var.Ortaokul ve liselerde din derslerinin sayısı artırıldı. Seçmeli yabancı dil dersi kaldırıldı
MEB'in çizelgesine göre, ortaokul ve liselerde din derslerinin sayısı artırılırken seçmeli yabancı dil ve güzel sanatlar dersleri müfredatta yer almıyor.www.yenicaggazetesi.com.tr
Aynı zamanda ben de bu sene liseye geçtim ve seçmeli dersleri seçerken din dersini seçmemiz zorunluydu (4 ders).
Onun dışında bize 2. Yabancı dili de zorunlu tuttular, 2 dersti(almanca).
Astronomi gibi bir ders vardı, (uzay bilimleriyle alakalıydı işte) onu da zorunlu tuttular, 2 dersti.
4. Seçim için bize 3 seçenek verdiler:
Beden eğitimi
Türk Tarihi
Görsel sanatlar
Bunlarda 2 dersti. Yani toplamda 10 saat seçmeli ders olucak.
Ve bunun 4ü din dersi olucak.
Haber tam olarak doğru mu onu bilmiyorum daha ders programları verilmediği için.
Fakat din derslerinin sayısının arttırıldığı belli oluyor.
Bunların dışında öğretmen tanıdıklarımızda bize din dersi sayısının arttırıldığını söyledi. (bu düzenlemeyle değil yanlışım yoksa 1-2 hafta önceki bir düzenlemeyle)
Aynı zamanda okul müdür yardımcısı da okulum kesinleştikten sonra gittiğimizde bize seçim yapmanız bişeyi farkettirmicek, yakın zamanda seçmeli derslerle alakalı düzenleme olucak demişti (ağustos başında)
Ve daha sonrasında oldu da.
Okul herhangi bir okul değil bu arada kendi ilimin (Antalya) en iyi anadolu liselerinden biri.
@egemenow @Ben Tuba
Seçmeli ders saati 10 saat hocam ve 4 saatini din alıyor.
Yazdığım yazıyı okursanız seçmeli derslerle alakalı durumu daha iyi anlıyabilirsiniz.
Hocalar soruları veriyorlarsa bu durum üzücü bir şey. Hocanın kendi hayatını harcadığı şeyi gram önemsemediği anlamına geliyor. Normalde bu tarz boş derslerin hocaları basit sorular sorar ki derste dinlemek yetsin, ek çalışma gerekmesin. Bazıları abartıyor bazen ama onlar da halloluyor.Bu işte hocalar için sorun öğrenci açısından ise iyi. Bazı seçmeli dersler var hoca test yapıyor ama hepsinin cevabını vermek zorunda kalıyordu. Neden? Çünkü haftada sahip olduğu 2 saat içinde onlara yetişemiyordu. Yıl sonuna kadar MEB kitabını atlaya atlaya bitiremedi. Oradan soruları alıp soruyordu cevabını vermese herkes 0 alacak bunu açık uçlu sorması zor olur. Açık uçlu soruların cevabını verse yine saçma neden saçma? Bir ton cümle ezberle bu sefer.
Hocalar soruları veriyorlarsa bu durum üzücü bir şey. Hocanın kendi hayatını harcadığı şeyi gram önemsemediği anlamına geliyor. Normalde bu tarz boş derslerin hocaları basit sorular sorar ki derste dinlemek yetsin, ek çalışma gerekmesin. Bazıları abartıyor bazen ama onlar da halloluyor.
Doğru diyorsunuz, bizde de yetişmez diye kitabı atlaya atlaya yapan hocalar vardı.Hoca kitapta ne anlatıldıysa onu sormuş ne fazla ne eksik görevini yerine getirdiğini düşünüyorum. Dersin adı demokrasi ve insan hakları seçmeli bir ders bu. Hoca ise müdür yardımcısıydı zaten 1 yıl gördük. Kitaptaki bilgiler ezbere dayalıydı ve sorularda haliyle öyle. Test şeklinde sordu ki cevabını versin, 40 soru ve şıkların hepsi birbirine benziyor. Bir de hani hoca eksiksiz derslere gelmesine rağmen kitap bitmedi. Sonra eğitim sisteminde test olmaz test sonradan çıkan bir şey, Türkiye eğitim sistemini tanımayan biri ancak bu yorumu yapar.
@borisyeisar komik olan bir şey yok. Başıma geleni eksiksiz anlatıyorum. Öyle bir ders ki, ortaokulda sosyal bilgiler gibi. Haftada 4 saat yapsalar anca yeter. Hoca da bildiğinden atlaya atlaya bitirdi kitabı. Kendisi diyordu bu yetişmez diye böyle bir sistemde bunu açık uçlu sorması için saçmalaması lazım o kadar. Soracağı sorunun dersle alakası bile olmaz.
Ben içeriğe değil son 2-3 cümleye patladım.Hoca kitapta ne anlatıldıysa onu sormuş ne fazla ne eksik görevini yerine getirdiğini düşünüyorum. Dersin adı demokrasi ve insan hakları seçmeli bir ders bu. Hoca ise müdür yardımcısıydı zaten 1 yıl gördük. Kitaptaki bilgiler ezbere dayalıydı ve sorularda haliyle öyle. Test şeklinde sordu ki cevabını versin, 40 soru ve şıkların hepsi birbirine benziyor. Bir de hani hoca eksiksiz derslere gelmesine rağmen kitap bitmedi. Sonra eğitim sisteminde test olmaz test sonradan çıkan bir şey, Türkiye eğitim sistemini tanımayan biri ancak bu yorumu yapar.
@borisyeisar komik olan bir şey yok. Başıma geleni eksiksiz anlatıyorum. Öyle bir ders ki, ortaokulda sosyal bilgiler gibi. Haftada 4 saat yapsalar anca yeter. Hoca da bildiğinden atlaya atlaya bitirdi kitabı. Kendisi diyordu bu yetişmez diye böyle bir sistemde bunu açık uçlu sorması için saçmalaması lazım o kadar. Soracağı sorunun dersle alakası bile olmaz.
Ben içeriğe değil son 2-3 cümleye patladım.
O boş dersler için bu tarz sıkıntılar yaygın bir durum ona lafım yok.
sizi küçük düşürmemek için yazmaya devam etmeyeceğim ama öyle bilip bilmeden yorum yapmayın.
Bir şey savunduğum yok. Kendi kendinize tartışıyorsunuz.Ama bunun doğru bir tarafı yok ki? Seçmeli ders dediğim demokrasi ve insan hakları dersi için verdiği bir kitap var MEB'in kitabın içinde zaten açık uçlu soru yok. Hani sistemde komple problem var bunu ben niye savunayım? Siz savunmaya devam edecekseniz edin. Sonra zaten kitabın yüzüne bakan bile olmuyor atılıyor gidiyor israf. Ortaokullarda geri dönüşüm etkinliği vardı lisede oda yok.
Kendi kendinize tartışıyorsunuz.
Son cümle ilgimi çekti, bilinçli bir birey olarak kitabı geri dönüşüme sizin atmanız lazım. Bunu yapmayan tipleri de bana kalırsa yeni bakan hizaya sokacak. 30-40 sene önce okullu olanların en serserisi bile çevresine saygılı birey olarak yetişebiliyordu. Artık olmuyor bu.