Liselerde yeni sınav sistemi

muhammetsc

Decapat
Hadi 6'dan fazla dersten kaldın mı sınıf tekrarına düşüyorsun, o kabul. Ama bütün sınavları da yazılı yapmazsın be abi :/ en azından şıklara bakarak bir şekilde soruları Doğru/Yanlış cevaplıyorduk şimdi bayağı zorlaştı.

Ama bir bakıma da iyi gibi en azından kimse kimsenin hakkına kolay kolay giremeyecek. Kimin hakkı neyse onu alacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence eğer Türkiye genelinde sınav notları büyük bir düşüş yaşarsa (muhtemelen yaşayacak) değiştirirler çünkü sınavlar zorlaşırsa kalan kişi sayısı artar ve mezun sayısı azalır bu da ülkenin eğitimini düşürür.

100 tane boş adam mezun olacağına 50 tane akıllı adam mezun olsun. 90 ortalamayla lise mezunuyum. Bu kadar zor değil çalışmak ki hiçbir sınava bir günden fazla da çalışmadım.

100 tane boş adam mezun olacağına 50 tane akıllı adam mezun olsun. 90 ortalamayla lise mezunuyum. Bu kadar zor değil çalışmak ki hiçbir sınava bir günden fazla da çalışmadım.
akıl notlamı ölçülüyo kanka o zaman en zeki en iyi kopya çeken

''O kadar boş adam mezun olacağına 50 tane akıllı adam mezun olsun'' dedikten sonrasında yazılılara bir günden fazla çalışmadığınızı söylemişsiniz. Demek ki hala verilen eğitim aklı veya başarıyı tam anlamıyla ölçecek seviyede değil.

Kafam var ki 1 gün yetiyor. Boş felsefe yaparak kendinizi üste çıkarmaya çalışmayın lütfen. Sınavlar kapasiteyi ölçmeye yetmeyecek kadar kolay olsaydı yeni sınav sistemine sitem etmemeniz gerekirdi. Sonuçta kolay ve bir gün yetiyor?

akıl notlamı ölçülüyo kanka o zaman en zeki en iyi kopya çeken

Ölçülen şey akıl değil çözüm kabiliyeti ve ezber kapasitesi. Yazılı bir sınavdan fazlasını beklemek saçma olurdu zaten. İnşallah büyüdüğünüzde gençler için en iyi sistemi yapabilecek makamda insanlar olursunuz da bu tür tartışmalara gerek kalmaz.

Fütursuz üslubunuzu kendinize saklayın, benim yanıtım her kurumda aynı şartlar altında inisiyatif gösterilerek yazılı yoklama sınavları hazırlanıp sözlü notları verilmemesiyle ilgiliydi. Yeni yönetmelikte alınan kararlara karşın herhangi bir söylemim yok.

Öncelikle üslubum fütursuzca ya da biraz kabaca olabilir kusuruma bakmayın. Yeni sistemde dil dersleri hem uygulamalı hem yazılı olacak yani kağıt üstünde bir sınava ek olarak gerçekte bunu ne kadar etkili uygulayabilecekleri de ölçülecek. Sınavları devletin hazırlaması ve kontrol etmesi gerekir ki uygulamalı sınavlar için yine öğretmen gözetimi ve inisiyatıfi gerekecek. Devlet lise, üniversite sınavlarını açıklarken bile 1 ay bekletiyor. Böyle bir iş yükünün altından kalkabilecek altyapımız yok. Çözüm için bir fikriniz varsa merakla bekliyorum. Sözlü notları konusuysa her zaman tartışmaya açık bir konu çünkü bir orta yolu yok. Sözlü notları kalkarsa öğrenciler dengesizleşir, ders bütünlüğü bozulur. Kalkmazsa torpilin önüne geçilemez ve ortada eşitlik denebilecek bir durum kalmaz. Size yanıtım biraz konu başlığına hitaben verilmiş bir cevaptı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…