Liselerin yüzdelik dilimi düşer mi?

@Vavien. hakli, ben de farkli bir konudan mesajimi ekleyeyim buraya:

Liseler (universiteler icin de aynisi gecerlidir) sanildigi gibi "ogrenci alma" yetkisine sahip degildir. Sadece kontenjan adi verilen sayida ogrenciyi egitebileceklerini bildirirler, bu durumdan sonra MEB bunlari toplar ve okul listesine yazar.
Herkes tercihini yapar ve puan sirasina gore tercihlerine yerlestirilir.

Soyle dusunelim, ben 500 puan aldim, sen 420 siralama da 500 puan alan 420'den daha yukarıda.
Sistem su sekilde calisiyor:
  1. 1. tercihteki okulda bos kontenjan var mi? Varsa 1. tercihe, yoksa sonraki adima.
  2. N. Tercihteki okulda bos kontenjan var mi? Dongu olarak n <= tercih hakkin olmak uzere donuyor bu liste.
Peki diyelim 1. veya n. Adimda yerlestin, ne oluyor?
  • Okul kontenjani = okul kontenjani - 1.
Basitce yerlesme prensibi bu.

Ve tercihleri il yüzdeliğine göre mi yoksa genel dilime göre mi yapıcaz ?
Tercihte genel yüzdelik dilimine bakacaksın.

Öyle olmadı. Daha doğrusu tam olarak öyle olmadı.
Her yıl okulların çeşitli verileri yayınlanır. İnsanlar da tercihlerini zamanında böyle olmuş, demek ki böyle olabilir diye düşünüp yaparlar. Dolar alıp satmak gibi düşün. Son birkaç gündür düşüyorsa yarın da düşer diyebilirsin. Ya da çok düşmüş, artık artmasının zamanı gelmiş diyebilirsin. Ama çoğu zaman bir önceki günden çok da farklı olmaz. Bu yüzden tek okula kafayı takma. Yüzdelik dilimin 15,9 ise 8-9 olan yerlerden 20 olan yerlere kadar yaz. Bir yere kaçmıyorlar. Bu iş kumar. Kimse düşeceğini ya da azalacağını bilemez.
Aga istediğim okul 13.7 dilimle alıyor.Onun almasını istiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı