Lisem evime çok uzak

nowitsmyturn

Centipat
Katılım
22 Mayıs 2023
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Bugün size benim hayatımda çok büyük bir sorun olan konudan bahsedeceğim. Evim maalesef şehir merkezine uzak okulumu da zamanında çevremizde puanıma yaklaşan güzel okul yok diye seçmiştik. Şimdi 11.sınıfım. Okulumdan ortam ve arkadaşlarımdan gayet memnunum ama iş derslere gelince anlarsınız ki insan o kadar yolu eve gelince artı kendi odası da olmayınca yorgunluk ve sıkıntı çöküyor ders yapılmıyor verimli. Dershaneye de gidiyorum. Aslında çalışkan birisiyim derslerim de fena değil ama yol sıkıntısı derslerimi çok etkiliyor benİm.

Şimdi asıl soru: Benim seneye üniversite sınavım var. Hedeflediğim bölüm 30 bin. Aşağıda durumum hakkında bilgiler vereceğim sizlerden de yaratıcı cevaplar bekliyorum çünkü gerçekten artık değişiklik olmazsa başaramayacağım.

Yolumun gitmesi 2 saat, aşağı yukarı gelmesi de bir o kadar. Metro kullanıyorum.
Çevremde pek iyi okullar yok ki nakil aldırmak istesem... Bu ağır bir psikolojik yük.
Okula yakın kalabileceğim bir yer var bize ait ama pek güvenli değil ve ailem tek kalmama izin vermiyor.
Ailem hallederiz ve seneye bakarız kafasında benimle pek ilgilenmiyorlar.
Tek çare yurt gibi. Siz ne diyorsunuz?
 
Biz de anlıyoruz seni . Ama okula gitmen gerekli maalesef. Ya yurda gideceksin. Ya da bunları kafana takmayıp yoluna devam edeceksin.
 
2 saat yol ne demek. Eğer nakil alabiliyorsanız alın o yol her gün çekilmez.
 
Çevrendeki okulların iyi olmadığından emin misin? Devlet okulları birbirinin aynısı, üniversiteye hazırlanmak için lisenin pek faydası olur mu sanmam. Önerim nakili tekrar düşünmen. Tam emin değilim yaşın yeter mi ama 125cc motorları düşünebilirsin. Onunla daha hızlı gidip gelebilirsin belki ama ehliyeti alman uzun sürebilir biraz.
 
Onca sene yurtta kalmaman hata.
Benim iletmeme rağmen ailemin umursamaması usta maalesef.

2 saat yol ne demek. Eğer nakil alabiliyorsanız alın o yol her gün çekilmez.
Kesinlikle çekilmez. ama okulla aramdaki bağı koparmam bunun psikolojik yükü uzun süre kalkmaz bende.Yurt yapamazsam belki 2.çecenek

Biz de anlıyoruz seni . Ama okula gitmen gerekli maalesef. Ya yurda gideceksin. Ya da bunları kafana takmayıp yoluna devam edeceksin.
Öyle valla 2 senedir kafaya takmamaya çalışıyorum ama inanın takılmayacak gibi değil.+olarak ailemin umursamazlığı aşırı yoruyor beni.Yurt bulabilirsem en mantıklısı o gibi ya.

Yolların durumu ve uzaklığından metro en mantıklı ve güvenli seçenek.Cevremdeki okullar biraz kötü.Mesela okulum kadar değil ama en azından 30dk 40 dk daha yakın ve standart okullar var.b planı olarak onları tutuyorum hocam.Cunku tanıdıklarım da var oralarda.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…