Lisenin ilk günü nasıl davranılmalı?

st4rrias

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, biliyorsunuz ki okulların açılmasına 19 gün kaldı. Liseye geçeceğim ve açıkçası heyecanlıyım. Lisede nelere dikkat etmem lazım, 9. sınıfta çalışma düzenim nasıl olmalı, ortamı güzel mi? Sorularıma yanıt verirseniz sevinirim

Kafana göre rahat takıl. Biraz böyle ufak milletle konuş özellikle yanındaki ve arkandakiyle ilerleyen zamanlarda daha da genişlersin. İlk zamanlar yanın ve arkanla konuş muhabbet et. Sen hangi okuldan geldin adın ne falan diye. Bu arada çok zor olacak özellikle yazılı sınava geçildi ya sizi bitirecek. Ben fizikten 70 alıyordum sallayarak. Şimdi 30 aldım. 10. sınıfı bitirdim. Sen hesap et zorluğunu.

Alakası yok bu arada iyi arkadaşlara denk gelirse en güzel 3 yılını yaşar söyliyeyim.
Aynen ben sağlık meslekteyim muazzam insanlarla zaman geçirdim ama yaptığım çok hata oldu keşke baştan başlasam 9 dan. Ayrıca keşke tekrar testli sınava dönseler. Önü yazılı arkası test olurdu kolayca yapardık.

Çalışma düzeni kafana göre ben son gün abanıp okulda da çalışıyordum 71 le geçtim. 9. sınıf biraz zor orada 67 ile geçtim.

Tabi o zaman çalışmamanın pişmanlığı sonradan yaşanır ama o dönem güzel geçer. Ama ders çalış arkadaşım en büyük pişmanlığın olarak kalabilir sonra. Benim arkadaşım 9 dan beri düzenli bi sistemi vardı çok ta çalışmazdı şu an koç elektriğe
gitti yani disiplinli ol zaten konularınız kolay adam akıllı hallet bence.

İlk seneyi çalışmakla geçirme. Dersten kalma yeter. Sadece kendi sınıfınla kaynaşma. Diğer sınıflardan da arkadaş edin. Gözün açık olsun.

Ya normalde tembel biri değilim ama klasik sınavlardan kalma korkum var sizce öyle bir şey yaşar mıyım?

Birkaç yakın arkadaşın olsun ama asla sırlarını ve özelini paylaşma. Ortam şansına kalmış. Mesela benimki benim gibi inek biri için mapushane gibiydi. İyi lisede de olsan serserim olur ama tabiki ne kadar iyi lise o kadar düşük serseri. Ders düzeni olarak sadece temel at yeter. 11'e kadar Lisenin tadında çıkar.

Ya normalde tembel biri değilim ama klasik sınavlardan kalma korkum var sizce öyle bir şey yaşar mıyım?
Neden yaşamayasın günde 2 saat adam akıllı çalış 4 sene sonunda iyi bir sonuç almazsan gel burada hesap sor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…