Lise'nin ilk günü zorbalığa uğramak

Alp Korkusuz

Decapat
Daha fazla  
İlk önce bunu detaylı okumanızı istiyorum. Öncelikle 2010 doğumluyum belimde fıtık var. Annem beni 1 yıl sınıfta bıraktı. 2010'ların içinde olmam gerekirken 2011 veya hatta 2012'li insanların içinde oldum. Ortaokulda her gün zorbalığa uğruyordum bana sürekli vuruyorlardı. Bu olaylar yüzünden psikolojim bozuldu ve LGS'ye bile giremedim. OBP'm 65 ayrıca kaynaşma öğrencisiyim. Belimdeki fıtık nedeniyle bugün sağ salim yeni seçtiğim Lise'ye gittim ve Lise'nin ilk günüydü. Maalesef il günden dayak yedim kızlar bile beni zorbaladı. Okul oldukça iyi aslında. Alanları çok güzel ama çoğu öğrencisi tas tıraşlı kekolardan oluşuyor. Şimdi ise müdür bana forma almaya zorluyor. Annem diyor ki "Oku, beni uğraştırma." zaten müdür yardımcısı kaynaşma öğrencisi olduğum için farklı bir liseye gitmemi söylüyor. Sizce gitmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, bende ortaokulda çok zorbalandım. Sıska biriyim ama o zaman düz zayıftım. Muhtemelen uzaktan bakanın iştahı açılıyordu bana karşı. Uğradığım zorbalıkları yazsam japon animesi çıkar. Senaristlerin iştahını açarım yani.

Anneni ikna et açığa geçişini yapsınlar. Lise de zorbalanmak ortaokula göre daha kötüdür.

Hocam açığa geçmek istemiyorum ben.

Neye durnaya gerek yok?

Aynı okulda durmaya gerek yok diyorum. Öğrencilerin yaptığı zorbalık karşısında eğitim kadrosundakilerin seni kollaması gerekiyor fakat eğitim kadrosunun başındaki müdür bile senin gitmeni istiyorsa seni rahat bırakmaz bunlar. Başka okula nakilini aldır.

Dönem başı böyle bir şeye uğramak dönem boyunca, belkide ileriki sınıflarında bile sıkıntı yaratabilir.

Senin yerinde olsam açık liseye geçmek için çabalardım.

Hocam biraz bekleyin OBP ile alakalı konu açacam.

Hocam açığa geçmek istemiyorum ben.
Karşı tarafının psikolojisini de anlaman lazım, görenin iştahı açılıyorsa okumanı hiç önermem. Okul değiştireceksen ve o sorununu çözeceğine eminsen orası ayrı. Akran zorbalığı her daim olacak hayatta.

Bende senin gibiydim lisede pek öyle olmadı herkes bana vurup itip kalktıgı için kavgaya meyilli birisi olmak zorunda oldum yaptım açıma duygumu kaybettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…