Liseye 98.5 OBP ile gitmek mi? %15.8'lik dilimle gitmek mi daha mantıklı?

iamDeniz

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-12400F RTX 4060 16 GB RAM 180 Hz MSİ Monitör
Meslek
Melancholia
Selamlar, ben bu sene LGS'de %15.8'lik dilime girdim ve Istanbul/Esenyurt Borusan Asım Kocabıyık MTAL istiyorum ama giremezsem komşu ilçedeki Cahit Zarifoğlu AL'ye OBP ile gitmek istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Borusan'a giremezsem direk Cahit Zarifoğlu'na girebilir miyim? Ya da sizce hangisini tercih edeyim?

Gidebilirsin tabii. Bence puanlı olana git. Puanı herkes yapamaz fakat OBP için hocalar şişik notlar veriyorlar. Puanlı gidiceğin okulda garip öğrenciler ile karşılaşmazsın senin için daha iyi olur dostum. Eğitim hayatında başarılar dilerim.

OBP ile istediğiniz zaman istediğiniz okula girebilirsiniz. OBP'niz yetmese bile kontenjan olsa yeter. İlk önce istediğiniz MTAL'ni deneyin bence.

Obp ile girerken ikamette önemli diye biliyorum. Oraya kontenjan olursa girebilirsiniz ama ilk bahsettiğiniz liseye yerleşirsiniz diye tahmin ediyorum.

Yüzdeliği bu şekilde karşı apartmandaki arkadaşım gittiği için bana yolu falan öğretir hem güzel de bir okula benziyor. Girebilir miyim?
Birde reddedildim diyelim, direk komşu ilçedeki OBP'li okula gidebilir miyim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-30-00-01-26-416-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-06-30-00-01-26-416-edit_com.android.chrome.jpg
    63 KB · Görüntüleme: 33
Yüzdeliği bu şekilde karşı apartmandaki arkadaşım gittiği için bana yolu falan öğretir hem güzel de bir okula benziyor. Girebilir miyim?
Birde reddedildim diyelim, direk komşu ilçedeki OBP'li okula gidebilir miyim?
Hocam komşu ilçedeki lise biraz sorunlu iş, OBP ile girerken ikamete yani adresinize bakılıyor. Bahsettiğiniz lise kendi ilçesindeki, kendi kriterlerini sağlayan öğrencileri kabul ederse ve üstüne kontejyan kalırsa sizi alabilir. Bahsettiğiniz liseye yüzdelik diliminizle girersiniz diye tahmin ediyorum.

Hocam komşu ilçedeki lise biraz sorunlu iş, OBP ile girerken ikamete yani adresinize bakılıyor. Bahsettiğiniz lise kendi ilçesindeki, kendi kriterlerini sağlayan öğrencileri kabul ederse ve üstüne kontejyan kalırsa sizi alabilir. Bahsettiğiniz liseye yüzdelik diliminizle girersiniz diye tahmin ediyorum.
Adrese çok bakıldığını sanmıyorum, düşük OBP'li bir arkadaşım Ataşehir de ikameti olmasına rağmen Kadıköy de 83 OBP'li bir okula girdi.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı