Liseye alışamama

wombat

Hectopat
Selam, genelde kendi sorunlarımı böyle açık açık herkese yazmam. Ama o kadar belirsizlik ve kaygı içinde kaldım. Ki bir tavsiye almak istiyorum sadece.

Çoğu öğrenci gibi bende liseye başladım. Tam olarak istediğim lise olmasa da yine de fena bir lise değil. Lisenin ilk günü ve bugün inanılmaz derecede yalnızlık çektim. Ama bunun normal olduğunu düşünüyorum. Fakat etrafıma baktığımda sınıfımdaki herkes 10 yıllık kankaymış gibi olunca bende mi sorun var diye düşündüm. Ayrıca ben nostalji hastasıyım (kendi deyimimle) ve bu yüzden ortaokulda yaşadığım güzel günleri daha lisenin ilk gününde çok özledim. Neredeyse tüm arkadaşlarım o istediğim lisede. Birlikte aynı sınıftayken ve yalnızlık problemi olmazken bütün bunların içinde ben sıkışıp kaldım. Daha iki gün oldu belki çok acele ediyorumdur. Ama eğitim hayatım boyunca hep tanıdığım biriyle okullara başladığım için bu sene tek başıma olmak bana oldukça üzücü geldi. Buna benzer bir şey yaşayan ve bana tavsiye verebilecek abilerim, ablalarım var mı?

Selam, genelde kendi sorunlarımı böyle açık açık herkese yazmam. Ama o kadar belirsizlik ve kaygı içinde kaldım. Ki bir tavsiye almak istiyorum sadece.

Çoğu öğrenci gibi bende liseye başladım. Tam olarak istediğim lise olmasa da yine de fena bir lise değil. Lisenin ilk günü ve bugün inanılmaz derecede yalnızlık çektim. Ama bunun normal olduğunu düşünüyorum. Fakat etrafıma baktığımda sınıfımdaki herkes 10 yıllık kankaymış gibi olunca bende mi sorun var diye düşündüm. Ayrıca ben nostalji hastasıyım (kendi deyimimle) ve bu yüzden ortaokulda yaşadığım güzel günleri daha lisenin ilk gününde çok özledim. Neredeyse tüm arkadaşlarım o istediğim lisede. Birlikte aynı sınıftayken ve yalnızlık problemi olmazken bütün bunların içinde ben sıkışıp kaldım. Daha iki gün oldu belki çok acele ediyorumdur. Ama eğitim hayatım boyunca hep tanıdığım biriyle okullara başladığım için bu sene tek başıma olmak bana oldukça üzücü geldi. Buna benzer bir şey yaşayan ve bana tavsiye verebilecek abilerim, ablalarım var mı?

İnsanlarla sosyalleşmeye çalış onlar gelmesin yanına sen git hem ilk günlerden kankan olur dışlanmazsın. İyi dersler.

Eğer küçük bir ilçede yaşıyorsan büyük ihtimal herkes önceden arkadaştır bir de o ilk samimi arkadaşlıklar sonradan düşmanlıklara dönüşüyor bakma öyle samimi olduklarına tecrübeyle sabit söylüyorum. Kendine uygun kafadaki birilerini uzaktan fark edip onlarla muhabbet kurmaya çalış hiç yoksa herkesle muhabbet et sırada oturup bekleme.

Dediğiniz gibi daha ikinci gün, çok bir şey beklememek lazım. Yavaşça açılacaksınız. Bende bu sene 11’e geçtim ve eski sınıftan gelenler 2 kız ve 1 tane hiç bir türlü konuşmayan bir erkek, o yüzden bende yalnızım. İlk gün kimseyle konuşmadım ama bugün ufak ufak açılmaya başladım. Sizde böyle ufak ufak açılmaya başlarsınız.

Hocam liseye geçtiğimde bende nasıl arkadaş edineceğim gibi kaygım vardı ancak sınıfımdaki insanlarla oyunlardan olsun diğer şeylerden konu açarak konuşmaya başladım orta okulu bende özlüyordum ancak önüme bakmam lazımdı doğru olanı yaptım sosyalleştim sende utanma ya da çekinme insanlar seninle alay etmeyecek ya ortak özelliklere sahip birini bul ve konuş onunla telefon numaralarınızı verin DC'den ekleyin oyun oynayın wp gurubu varsa konuşun fazla pasif kalmayın üzerler.(12. sınıfım)

Bana kalırsa biraz yanlız kal kimin düzgün insan, kimin ortamcı ve laf taşıyan bi insan olduğunu algıla. Dost seçimini ona göre yap. Herkesle sohbet et ama yakın olma düzgün insanlar ile yakın ol. Ortamcı ve karı kız için dostunu satanlardan uzak dur.

Fakat etrafıma baktığımda sınıfımdaki herkes 10 yıllık kankaymış gibi olunca bende mi sorun var diye düşündüm.
3 ay sonra hepsi dağılacak.

Ama eğitim hayatım boyunca hep tanıdığım biriyle okullara başladığım için bu sene tek başıma olmak bana oldukça üzücü geldi.
8 yıldan sonra lise için başka bir ilçeye geçmiştim (Antalya merkezden Manavgat'a). Herkes ortaokuldan birbirini tanıyor, 4-5 kişilik arkadaş grupları oluşturup sohbet ediyordu. Birileriyle tanışmaya çalışsam da pek arkadaş edinemedim birkaç hafta. Sonra insanlar birbirini tanıdıkça ortak hobileri, ilgi alanları olan gruplar oluşuyor. Mesela aynı sene 3-4 ay sonra oyun oynadığım bir grup arkadaşım, baba arabası kaçırıp gezdiğim (denemeyin) başka bir grubum ve öğlen beraber yemeğe gittiğim başka bir grubum daha vardı. Zamanla oturacaktır, rahat olun. Benzer şeyleri üniversitenin ilk senesi de yaşayacaksınız. Hatta muhtemelen daha ağır şekilde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı