Liseye geçtim çok zorlanıyorum

UTKU123161

Hectopat
Merhabalar, ben İstanbulda bir anadolu lisesine girdim. Sınavlardan kötü notlar aldım. Doktor olmak istiyorum ve lise ortalaması çok önemli. Ne yapmam gerekiyor?
Notlarım:
1-Matematik 59.
2-Edebiyat 60.
3-Coğrafya 73.

Ben Matematik notunu 20 bekliyorum.
Coğrafya 85 zaten.
Ama sen doktor olmak istiyormuşun. Şu an moralini bozma. 2. sınavı var bunun, çok çalışman lazım. Senin hedefin yüksek, daha önünde 4 yıl lise var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir doktor abin olarak cevap vereyim o zaman.
Ortaokulda gördüğün konular kolaydı. Artık bir liseli oldun yani gördüğün konuların da artık bir ağırlığı var. Doktor olmak istiyorsan matematiğin çok iyi olmalı. Matematik yazılıdan bir gün önce çalışılacak bir ders değil. Düzenli olarak matematik çalışmalısın ancak sakın ama sakın ezber yapma. Konuların mantığını anlamaya çalış. Ayrıca diğer dersleri de ihmal etme. 9. sınıfta gördüğün birçok şeyi ileriki sınıflarda kullanacaksın o yüzden iyi öğrenmeye çalış. Bunu da düzenli çalışma ve tekrar sistemiyle yapabilirsin.
9 ve 10. sınıfta kendini geliştirmeyi ve kitap okumayı da ihmal etme.

Merhabalar, ben İstanbulda bir anadolu lisesine girdim. Sınavlardan kötü notlar aldım. Doktor olmak istiyorum ve lise ortalaması çok önemli. Ne yapmam gerekiyor?
Notlarım:
1-Matematik 59.
2-Edebiyat 60.
3-Coğrafya 73.
Lise ortalaması çok önemli değil. Olay sende ve üniversite sınavında bitiyor. Ben demiyorum ki lise ortalaması önemsiz ama gerçekten abartılacak kadar bir değeri yok. Kimse üniversite sınavında başarısız olup lise ortalaması yüksek diye iyi bir üniversiteye yerleşmemiştir.

Bak bu benim 9. sınıf notlarım. Üzerine sınıfta bile kaldım. Üniversite sınavında matematikten full çektim. Mezun olduğum yılın dilcilerinin çoğundan daha iyi İngilizceye sahibim. Daha yolun başındasın. Evet, ortalama önemli. İlk sınavlar sana ders olsun. Günlük/haftalık tekrarını yaparsın. Sınav zamanı yaklaşınca daha da üzerine düşer, güzel puanları alırsın.

Kardeşim beden eğitimi 70 ne? Ne yaptın voleybol topuna ayakla mı vurdun?

10 veya 11. sınıftan itibaren hayatını okula ve dershanelere adarsan yapabilirsin. Hiçbir şey imkansız değil. Hedefin yüksek ve bunun için çok çalışman gerektiğini biliyorsun. 9. sınıftan itibaren düzenli tekrarlar yap. Tüm anlatılan derslerin kısa kısa özetini çıkar. Gün gelecek, işine çok yarayacak.

Edit; Beden notum (adam tutuklanmıştı 9. sınıfta)
Görsel sanatlar;

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…