Liseye nasıl alışırız?

KutluYuce

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
9. sınıfım. Liseye geçeli kaç ay olmasına rağmen ben hala alışamadım. Okulum da sıkıntılı değil. Hocalar TYT AYT diye beynimizi yiyor fakat ben üniversite okusam bile ne olacağını az çok tahmin edebildiğim için içimdeki motivasyon sıfır. Bir yandan ailem baskılıyor, bir yandan (maalesef) eski kız arkadaşımı unutamıyorum. Depresyon gibi bir şeyin içerisindeyim ve ben artık yürüyüşe çıkıp kulaklıkla no. 1 dinlemeyi değil, beni gerçekten seven ve arkamdan iş çevirmeyecek bir arkadaş veya arkadaşlar arıyorum. Ben ne yapacağım?

ben şuanda üniversitedeyim, lise insanın hayatında tecrübelenmesi gereken dönüm noktasıdır. Oranın tadı ayrı gidiyor ancak depresif şarkılar yerine enerjik şarkılar dinlemek ve özgüvenini toparlayıp önüne gelene merhaba de. Eğer ki tersliyorsa takılma ya da hayat enerjini düşrüecek isnansa salla. Ve tyt ve ayt konusuna gelincek olursa tyt yi bol kitap ve analitik düşünceyi geliştirerek elde edersin ayt yi ise 11.sınıfta konuşurz

Arkadaş ortamı lisede çok fark yaratıyor maalesef, mümkün olduğunda herkesle iyi anlaş ama mesafe bırak. Zorbalık vs gibi konularda yaşanırsa adamı kenara çek rahatsız oluyorum de bunun amacı adamın akıllı olup durması değil sonra idareye adam diyor ki "hocam biz şaka yapıyorduk arkadaşta rahatsız olduğunu söylemedi" diyerek kurtulduğunu çok gördüm.

Kafanızda ne var bilmem fakat daha çok süreniz var ve 0 olsanız bile büyük hayaller kur ve çalış sana vereceğim en büyük tavsiye budur yani. Arkadaş konusunda da aslında o dönemde çoğu kişide depresyon muhabbeti oluyor bazıları belli eder bazıları etmez veya az sürer çok sürer o sana bağlı ama sağlıklı ilişkiler kurmak istiyorsan ilk o kafa yapından çıkman lazım. Biraz sosyalleş zaten bağlantılar hemen derinleşiyor.

Alışırsın arkadaş edin. Eğlen çok takma, derslerini de ihmal etme çok. Bundan sonraki aşama sorumluluklar üstüne falan binecek binmeden önce hayatın tadını çıkarmaya bak.

Vay be ulan liseye başlangıcından 12 sene geçmiş hey gidi günler.

Hayatında daha neler görüp neler geçireceksin ilkokuldaki kız arkadaş nedir dostum daha çocuktunuz zaten bir şey olmaz kafanı dağıt, müzik dinle, sosyal aktivitelere katıl. Zaten günler hızlı hızlı geçiyor okulun da kısadır muhtemelen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…