Çözüldü Liseye OBP ile nasıl yerleşiliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

michaelfarradey

Centipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Örneğin OBP puanının yeteceğini düşündüğümüz liselerle bir tercih listesi mi oluşturuyoruz; yoksa direkt okula gidip kayıt olunabiliyor mu; veya MEB kafasına göre mi atama yapıyor, yani en yakın liseye mi gönderiyor yoksa başka ilçelere gitme imkânı da veriyor mu? Ayrıca sınava giren bir öğrenci hem sınavla alan hem sınavsız alan liseleri aynı anda tercih listesine ekleyebilir mi? OBP ile alan bir liseye LGS puanıyla girmek mümkün mü?
İnternette ve forumda bu sorulara net cevaplar bulamadım. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa tercih yapacak arkadaşlara da bir kaynak olmuş oluruz.

Çözüm
Aynı anda LGS ve OBP'ye göre tercih yapabilirsin ikisi ayrı listelerde tutuluyor, OBP ile alan liseye LGS ile gidemediğin gibi LGS ile alan liseye de OBP ile gidemezsin. Bazı liseler kendi sitelerinde sadece bulunduğu ilçeden aldığını belirtiyor onun dışında puanın yettiği sürece her türlü girersin. Tercih zamanı geldi mi bilmiyorum da bir siteden tercih yapıp herhangi bir okula gidip başvuru onaylatmak gerekiyor.
Aynı anda LGS ve OBP'ye göre tercih yapabilirsin ikisi ayrı listelerde tutuluyor, OBP ile alan liseye LGS ile gidemediğin gibi LGS ile alan liseye de OBP ile gidemezsin. Bazı liseler kendi sitelerinde sadece bulunduğu ilçeden aldığını belirtiyor onun dışında puanın yettiği sürece her türlü girersin. Tercih zamanı geldi mi bilmiyorum da bir siteden tercih yapıp herhangi bir okula gidip başvuru onaylatmak gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı