Liseye yeni başlayana öneriler

fiftycent50kr

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar liseye yeni başlayacağım. Anneme söz verdim okulda birinci olacağım diye öyle bir potansiyalim var fakat çalışma düzenim nasıl olmalı? Kaçıncı sınıfta çalışmaya başlamalıyım?
Not: Anlamayanlar için 9.sınıfa başlıyorum

Son düzenleme:
Günü gününe dersini dinle ve çalış, okulda devamsızlık yapma. Dersleri kaçırma, sonradan toparlaması zor olur. Yapman gereken başka bir şey yok.

Arkadaşlar liseye yeni başlayacağım. Anneme söz verdim okulda birinci olacağım diye öyle bir potansiyalim var fakat çalışma düzenim nasıl olmalı? Kaçıncı sınıfta çalışmaya başlamalıyım?
Derste boş konuşma , dersi dinle, kendine program oluştur ve ders çalışmaya başladığında telefonu başka bir odaya koy .

Herşeyden önce sakın özenipte sigaraya başlama, sana hayatı boyunca neredeyse ağzına sürmemiş birisi olarak söylüyorum, kendine en iyi iyiliği yapmış olursun.

Kendini ders boğma ama kesinlikle düzenli ders çalış. Ve 12. sınıfa geçmeden önce düzenli paragraf ve problem alışkanlığı kazanmaya çalış. Aşırı faydasını görürsün.

Üst sınıflarına hocaların soruları nereden aldığı veya nasıl şekilde sorduğunu öğren. Sınavlara birkaç hafta önceden çalışmaya başla. Dersi dinle yeterli. Lisen prestijli bir lise değilse birinci olmaman için pek bir sebep yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı