Liseye yeni başlayana öneriler

Kendini ders boğma ama kesinlikle düzenli ders çalış. Ve 12. sınıfa geçmeden önce düzenli paragraf ve problem alışkanlığı kazanmaya çalış. Aşırı faydasını görürsün.

Peki kitapmı okuyim yoksa uzun paragraf sorularımı çözeyim
 
Lise müfredatı MEB tarafından paylaşılıyor. Konulara göz gezdir, okuldaki dersten önce kitapta o konuyu karıştır, internette video izle, konuya aşinalık kazan. Derste tekrar düzgünce dinle, eve gelince de bugün okulda ne yaptım diye bir tekrar yap.

Tekrar kısmı çok önemli, okuldan eve gelir gelmez değil, akşam tekrar yap. Yoksa bugün çok güzel öğrendiğin konuyu iki hafta sonra unutmuş olursun.

Peki kitapmı okuyim yoksa uzun paragraf sorularımı çözeyim

İkisi de iş görür. Yeter ki hızlı okuma ve okuduğunu anlama pratiği kazan.
 
Peki kitapmı okuyim yoksa uzun paragraf sorularımı çözeyim
İksini de yapmalısın. Kitap okumak okuma hızını geliştirir ve hayatın boyunca işine yarar ama öte yandan paragraf çözmek test taktiğini oturtmanı sağlar üniversite sınavında aşırı işini görür. 9. sınıfta çok kasmana gerek yok paragraf veya problem ama 10. sınıfta ara sıre çözmeye 11. sınıfta düzene oturtmaya çalış.
 
Hocalarla mesafeni iyi ayarla derslere katıl.Dersi derste öğren iyi çalış yaparsın.
 
peki yıllara göre soru çözme şekli dagılımı yapsam(okudugunu hızlı anlama hızlı okuma vb) yoksa 4 seneye hepsini azar azar dagıtıyımmı?
 
peki yıllara göre soru çözme şekli dagılımı yapsam(okudugunu hızlı anlama hızlı okuma vb) yoksa 4 seneye hepsini azar azar dagıtıyımmı?
12. sınıfa yaklaştıkça artacak şekilde değıt. Ama ders açısından kendini aşırı zorlayıp 12 sınıfta kadar burnout yaşama.
 
Bir bilim alanına ilgin varsa olimpiyatına katıl. İyi bir skorla dönersen YKS'de çok işine yarar. Dönmesen bile disipline olmayı öğrenirsin. Onun dışında konulara günü gününe çalış arkadaşların dediği gibi. Özellikle mantık, küme gibi ayrık matematik konuları senin çok işine yarayacak bilgisayar bilimleri seçeceksen.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…