Liseyi bırakıp taksi şoförü olmak mantıklı mı?

Kardeşim sana tavsiyem benim mesleğim elektrik eğer elektriğe veya mekaniğe elinin yatkınlığı varsa bir oto sanayiye girip bedavaya da olsa 2 sene çalışıp iş öğrenip kendi dükkanını açarsan paraya para demezsin, bana bu tavsiyeler çok verildi bedavaya iş öğrenmek için çalışılır mı deyip reddettim hata etmişim şimdi bir oto sanayi ustası çok güzel paralar kazanıyor tavsiyem bir sanayide çalışıp iş öğrenmen zaten kimse seni bedavaya da çalıştırmaz ama koluna da altın bir bilezik takmış olursun.

Arkadaş anlattığına göre sanayi ortamına dayanacak biri değil ben kombi tesisatından yanayım hala.

Artık tercih meselesi hocam kimse sarı taksi eziyetini çekmek istemiyor.
Hocam bende tercih etmiyorum, ama dediğim gibi işin politik kısmı var, taksi plakası sahibi olan güçlü insanlar var. Ben bu işin biteceğini düşünmüyorum pek.

Arkadaş anlattığına göre sanayi ortamına dayanacak biri değil ben kombi tesisatından yanayım hala.

Kombi tesisatı da güzel meslek özellikle kış aylarında kombi bakımlarından güzel paralar kazanılır şimdiki gençler kolay iş arıyor ya da şoförlük yapmak basit görünüyor fakat göründüğü gibi değil.

Çok garip bir hayal. Sana sadece araba sürmek para kazanmak gibi geliyor da taksiciler günde milyon tane insanla uğraşıyor. Silahlı gaspçısından para vermeyene uyuşturucu içenine kadar. Keşke sadece direksiyon sallamaktan geçse. Bence gidip meslek öğren zaten okumam diyorsun tek seçeneğin meslek öğrenmek böyle taksici hayaliyle falan zor bu işler. Bir de ailenle paylaştın mı bu fikrini.

Kimse taksisini 18 yaşında adama emanet etmez. Plaka babanın ise mantıklı.

Dayımda bir adet taksi var plaka ona ait tek çalışıyor. Bana dedi ki keşke ehliyetin olsa da sen çıksan ben çok yoruluyorum artık dedi. Yaşı da 57 falan.

Hocam inanınki öyle yerlerde çalışmaya hiç hevesim yok Antalya'da yaşıyorum insanlar hep eziyor bana gelmiyor hocam ben daha çok sevdiğim mesleklere yönelmek istiyorum kargoculuk kuryecilik gibi çok sevdiğim meslekler onlar.

Ehliyet alabilecek misin? Genelde böyle kişilere verilmiyor.

Hocam psikolojim bozuk derken şeyi kastettim canım çok sıkkın hiçbir şey yapasım yok şu anda A1 ehliyete sahibim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…