Liseyi bırakmak istiyorum

Yapma senin yaşındayken ben de öyle düşünürdüm iyi ki yapmadım.

Özelde istediğin yerden mezun ol istediğin tecrübeye sahip ol, birilerinin bir taraflarını yalamadığın veya bir tanıdığın olmadığı sürece hiçbir halt olmaz.
Tam tersi. Sermayedar işinin görülüp görülmediğine bakar, ne yapacak adamın dayısını, siyasi görüşünü. Ama devlet takar, mülakatta da kendinden olmayanı eler.

Tam tersi. Sermayedar işinin görülüp görülmediğine bakar, ne yapacak adamın dayısını, siyasi görüşünü. Ama devlet takar, mülakatta da kendinden olmayanı eler.
Genç bir insan olarak stajımı yaptıktan sonra girdiğim iş görüşmelerinin hepsinde odaklandıkları tek şey tecrübeydi. Bu görüştüğüm şirketler de öyle küçük yerler değildi. Ben böyle geri zekalılarla aynı yerde çalışmaya tenezzül bile etmem. Sırf stajyerim diye stajım çok iyi geçmesine ve personel beni istemesine rağmen grup müdürü stajyer olduğum için açık olmasına rağmen beni işe almak istemedi. Böyle şeyleri yaşayan tek kişi değilim. Türkiye'de özel sektörde çalışmak=kölelik. O da işe girebilirsen.

Lise pek işe yarayan bir şey değil. Açık liseye geçme imkanınız varsa, geçin uğraşmaya gerek yok. Bir şekilde lise diploması alın da nasıl aldığınız hiç önemli değil. Almazsanız A101 kasiyeri bile olamıyorsunuz ondan dedim.

Öncelikle okumak isteyip istemediğine karar ver okulunu sevmediğin için okumayı bırakmak zorunda değilsin onlarca puansız anadolu lisesi var nakil aldırmayı deneyebilirsin. Notlarını yüksek tutmak ise nakil konusunda yardımcı olabilir ancak detayını bilmem.
Gerçekten sosyal çevren yoksa açığa geçip potansiyal oluşabilecek arkadaş çevreni de yok etmene gerek yok liselerin akademik olarak pek bir katkısı kalmadı puanı ne olursa olsun. Meslek lisesinin yazılıarı da kolay olur yazılıardan yüksek not alıp sosyalleşmeye bak bir okuldan alabileceğin en fazla şey de budur.

Yani ben sağlık lisesine gidiyorum meslek sınavları zor ve ben sağlık okumak istemiyorum ailemin zoruyla buraya geldim ben meslek dersleriyle uğraşmak istemediğim için Anadolu'ya geçmek istiyorum.

Ben de senin gibiydim 10 sınıfta açığa geçtim, 9 da muhakkak kafa yapın uyuşmasa bile az çok anlaşabileceğin birileri olacaktır sınıftaki her kişiyle tanış, 10 sınıfa kadar sabret baktın hakikaten bu iş yürümüyor başka okul dene o okuldada rahat olamazsan açık liseye geçiş yap.

Bırakmak sadece kolay yol olur. Bence lgsden çıkmış biri olarak okadar kolay yol seçmezsin diye düşünüyorum . Okulda rehberlik hocasıyla konuşabilirsin. Okul açılalı kısa bir zaman oldu çevre edinmek için klüpleri varsa onlara katıl sosyalleştikçe daha kolay gelir. Hem ek kontenjan 10-11 sınıflarda daha çok bulunuyor alışamazsan notları yüksek tut mutlaka başka bir yer olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…